Celebrity News

Kamila Fajed: Sećanja na Dajanu i voljenog brata Dodija

Premda je dugo o ovoj tragediji ćutala, za magazin “Tajms” dušu je konačno otvorila sestra nastradalog filmskog producenta Kamila Fajed, koja je u trenutku njegove pogibije imala samo dvanaest godina. Uprkos tome što su od strašne nesreće prošle 23 godine, rođena sestra Dajaninog partnera rekla je da se ni ona ni porodica nisu još oporavili od tuge.

Kamila Fajed: Sećanja na Dajanu i voljenog brata Dodija

Kada je tog tragičnog 31. avgusta 1997. voljena princeza Dajana izgubila život u saobraćajnoj nesreći u Parizu, ceo svet bio je skrhan zbog takvog gubitka.

Kamila Fajed: Naša tragedija nije bila na običnom nivou

Ime s težinom poput onog koje je ona nosila nije pružilo gotovo nikakvu šansu imenu njenog tadašnjeg partnera Dodija Fajeda, jednako tragično nastradalog u istim tim kolima, jednako bolno oduzetog njegovoj porodici, ali onog o čijoj se smrti dugo govorilo u drugom planu.

– Jedan tako kataklizmičan događaj morao je da promeni našu porodicu, hteli mi to ili ne. Za našeg oca, kao i za svakog drugog koji izgubi dete, takvo iskustvo bilo je užasno, a za čitavu porodicu srceparajuće. Međutim, ono što nam je sve to učinilo još težim svakako je bila činjenica da nismo mogli da tugujemo u privatnosti. Naša tragedija nije bila na običnom nivou, onom koji su doživele druge porodice, mediji su sve to učinili težim. Ta tragedija postala je neizbrisiv deo istorije, nešto što je mojoj porodici prikačeno do današnjeg dana i čega nikada nećemo moći da se oslobodimo. Tako nešto nije lako zaboraviti i niko nikada neće – objasnila je Fajedova sestra.

Princeza Dajana - smrt nije pomutila sećanje i slavu "engleske ruže"

Photo: Evan Agostini / Staff / Getty Images Entertainment via Guliver

 

Kamila Fajed: Priča o Dodiju i Dajani ponovo je pokrenula  buru

Dodi se zabavljao s princezom Dajanom nekoliko meseci, kada je ona imala 36 godina, a potom je usledila famozna nesreća u tunelu u Francuskoj. Kamila je u intervjuu dodala da je njihov otac, inače milijarder Mohamed al Fajed, koji je, između ostalog, posedovao fudbalski klub “Fulam” i hotel “Ric” u Parizu, na sebi od te nesreće nosio “teret” kojeg nikada nije uspeo da se oslobodi.

Kako je objasnila, čitava priča o smrti njenog brata, a Mohamedovog sina, ponovo je postala medijska tema otkako je emitovana “Netfliksova” serija “Kruna” u kojoj se prvi put pojavljuje princeza Dajana, koju tumači mlada glumica Ema Korin. Kamila ne zna kako će se osećati ukoliko naredne epizode te serije budu prikazale i princezin život u trenutku kada je stupila u romansu s Dodijem, odnosno period razvoda od princa Čarlsa.

– Da li ću to gledati kao da je reč o nečijoj tuđoj priči? Nikada neće biti tako, jer je to pogodilo celu moju porodicu na veoma dubok način – rekla je Kamila.

Dodi Fajed, filmski producent egipatskog porekla, bio je dete iz prvog braka svog oca milijardera, dok mu je Kamila polusestra iz narednog braka, u kojem Mohamed, pored nje, ima još troje dece. Kamila danas drži veganski restoran u Londonu, iako živi na jednoj farmi u Kentu.

Otkriveno da li je princeza Dajana U TRENUTKU NESREĆE BILA TRUDNA!

Photo: Chris Jackson / Staff / Chris Jackson Collection via Guliver

 

Princeza Dijana i Dodi upoznali su se 1986. godine na jednom polo meču u Vindzoru, dok je ona još uvek bila udata za princa Čarlsa, mada iz tog susreta ništa nije proizašlo. U leto te tragične 1997. godine, Dodi je pozvao Dajanu i njene sinove Vilijama i Harija da zajedno provedu vreme na njegovoj jahti na jugu Francuske. Ona se na taj brod vratila bez dece već narednog meseca, kada su nastale i fotografije na kojima se njih dvoje ljube, koje su ubrzo obišle ceo svet.

Par je još neko vreme proveo na jugu Francuske, kao i na Sardiniji, dok najzad nisu otišli u Pariz, u smrt. Dodi je poginuo na licu mesta, a njegovo telo preneto je u Britaniju, gde je održana sahrana prema muslimanskim običajima. Kada je Dodijeva smrt potvrđena, jedanaest hiljada sijalica na fasadi luksuzne prodavnice koju je posedovao njegov otac bilo je isključeno u znak žalosti. Mohamed, navodno, i dan-danas provodi i po trista dana godišnje sedeći u velikom mauzoleju, u kom je telo njegovog sina, u vili u engleskoj grofoviji Sari.

Komentari (0)

Loading