Celebrity News

Objavljene tajne legendarnog filma: Tri velika glumca odbila ulogu Foresta Gampa, Tom Henks nije hteo da uzme honorar (video)

Autor: | 18/06/2017

Objavljene tajne legendarnog filma: Tri velika glumca odbila ulogu Foresta Gampa, Tom Henks nije hteo da uzme honorar (video)

- Život je poput kutije čokolade. Nikad ne znaš što ćeš dobiti -  jedan je od omiljenih filmskih citata, koji je izgovorio Tom Henks kao Forest Gamp u istoimenom filmu iz 1994. godine.

Ova komedija (drama) jedna je od omiljenih, ali i najboljih filmova, osvojio je šest Oskara, uključujući i onaj za najbolji film, režisera i glavnog glumca.

Ovo su samo neke tajne koje niste znali o Forestu Gampu.

  • Film je snimljen prema knjizi Vinstona Gruma, koja je objavljena 1986. godine. Nije bila nikakav hit, štaviše, u SAD se prodala u 30.000 primeraka. Nakon što je film izašao, knjiga je postala bestseler te se prodala u više od dva miliona primeraka. Grum je napisao i nastavak 1995. godine, a u njemu Forest upoznaje Toma Henksa.
  • Tri su glumca odbila glavnu ulogu - Bil Murai, Čevi Čejs i Džon Travolta, koji je kasnije izjavio da je to bila greška. Iste godine ipak je dobio svoju kultnu ulogu u "Pulp Fictionu" Kventina Tarantina. Autor knjige Grum rekao je da je u ulozi uvek zamišljao Džona Gudmana.

  • Tom Henks bio je oduševljen scenarijom i pristao je da glumi u filmu dva sata nakon što je pročitao isti. Imao je dva uslova - insistirao je da film bude istorijski tačan i nije hteo da uzme honorar. Umesto toga, dogovorio se da mu isplate deo zarade filma, pa je tako u džep stavio više od 40 miliona dolara.

  • Svaki put kad se Forest u filmu nađe u novoj situaciji, odnosno kad "odraste", u prvoj sceni uvek nosi plavu kariranu košulju - isto kao i njegov sin, na prvi dan škole. Takođe, kroz celi film Forest zakopčava košulju do poslednjeg gornjeg dugmeta. Nakon što Dženi umre, ostavlja gornje dugme  otkopčanim.
  • Za vreme snimanja scena u kojima Forrest igra ping-pong, nije bilo prave loptice. Dodali su je u kompjuterskoj animaciji.

  • Za scenu u kojoj Forest sedi na klupi s bombonjerom izrađene su četiri drvene klupe. Jedna je u muzeju grada Savanah, gde se radnja događa, dve su u Paramount studiju, jedna u muzeju Smithsonian, a jedna je u vlasništvu zaštitara koji je radio na snimanju filma. Ponudili su mu pola miliona dolara da je otkupe, ali nije pristao.

Autor: Story.rs
Izvor: Jutarnji.hr
Foto: Guliver/Getty

Komentari (0)

Loading