Celebrity News

Holivudske zvezde koje ne znaju gde im je statua Oskara

Holivudske zvezde koje ne znaju gde im je statua Oskara

U svetu glume velika je privilegija osvojiti Oskara, ali ima i nekih poznatih zvezda kojima ta nagrada baš i nije „nešto posebno“. Verovali ili ne, iako im je zlatna statusa obezbedila da uživaju u statusu A-listera neki od njih su bili prilično nemarni, pa su je izgubili.

Anđelina Džoli

Lepa glumica je još 2000. godine osvojila Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu „Girl, Interrupted“ i ujedno šokiala svet kada je poljubila rođenog brata u usta. Statuu je poklonila majci Maršelin Bertrand, a kada je ona preminula 2007. godine Oskar se zagubio u kutijama sa stvarima koje su joj pripadale.

- Nisam ga baš izgubila, ali ne znam ni gde se tačno nalazi u ovom trenutku - rekla je Anđelina u jednom interjvuu.

Vupi Golberg

Još 2002. godine Vupi je dobila Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu “Ghost“. Kako bi joj urezali ime i zastaklili ga, Golbergova je poslala Oskar na doradu Akademiji da bi ga oni potom poslali firmi R.S Owens Co u Čikago gde se vrši urezivanje. Međutim, kada je paket iz Čikaga stigao natrag bio je prazan. Pretpostavlja se da ga je neko otvorio i ukrao Oskara. Mnogo kasnije, Oskar je pronađen na đubrištu pored aerodroma u Ontariju. Vupi je dobila nazad svog Oskara, prljavog, ali sa svojim imenom.

- Oskar više nikada neće napustiti moju kuću - rekla je.

Olimpija Dukakis

Glumica je dobila Oskara za ulogu u filmu „Moonstruck“, a on je 1989. ukraden iz njene kuće. Odmah je pozvala Akademiju i zamolila da joj izrade novu statuu. “Može, za 48 dolara“, odgovorili su iz Akademije, a Dukakisovoj se to činilo kao fer ponuda. Ono što je bilo zanimljivo jeste da je prilikom pljačke ukraden samo Oskar.

Marlon Brando

-Ne znam šta se dogodilo sa Oskarom koji su mi dali za ulogu u filmu ’On the Waterfront’ - napisao je Brando u svojoj autobiografiji

– Kako su godine prolazile - nestao je. Takođe, ne zna ni šta se dogodilo sa Oskarom koji je u njegovo ime preuzela Sašen Litlfiter 1973. godine.

- Moguće je i da mi ga je Akademija poslala, ali čak i da jesu pojma nemam gde je sada.

Džef Bridžis

Објава коју дели Jeff Bridges (@thejeffbridges) дана 22. Сеп 2017. у 11:10 PDT

Džef Bridžis je dobio Oskara 2010. godine za ulogu pevača alkoholičara u kantri filmu „Crazy Heart“, ali je stigao da ga izgubi već do sledeće nominacije u kojoj ga je pobedio Kolin Firt za ulogu u filmu „The King’s Speech“.

- Viđao sam ga na raznim mestima do prošle godine, ali već dug vremenski period pojma nemam gde je. Nadam se da će se pojaviti jer novi nisam osvojio. Kolin je ovaj drugi ipak zaslužio - rekao je za američke medije.

Kolin Firt

Posle noći pune koktela i alkohola 2011. godine, pijani Firt nije uvideo da ga prati jedan čovek koji je pre toga u toaletu našao Oskara. Firtov agent tvrdi da ova priča nije istinita i da su se „lepo nasmejali“.

Met Dejmon

Објава коју дели Matt Damon (@mattdamon5) дана 2. Јан 2014. у 8:04 PST

Nakon nezaboravnog trenutka kada su Ben Aflek i Met Dejmon osvojili Oskara za film „Dobri Vil Hanting“ 1998. godine, Dejmon pojma šta se dešava sa njegovom statuom.

- Znam da sam je odneo u svoj stan u Njujorku, ali nažalost u jednom trenutku stan je bio poplavljen. Ja sam posle otišao na put i više je nikada posle toga nisam video.

Bing Krozbi

@simplygoodsongs је поделио/ла објаву дана 26. Феб 2018. у 7:07 PST

Dugo godina Oskar Binga Krozbija za „Going My Way“ iz 1944. godine bio je izložen u nejgovoj školi, Univerzitetu Gonzaga. Skoro 30 godina kasnije, učenici koji su ulazili u bibiloteku videli su da je statusa zamenjena Mikijem Mausom. Nedelju dana kasnije nađena je u kapeli fakulteta. “Želeli smo da se ljudi nasmeju“, izjavio je anonimni lopov za studentske novine.