Celebrity News

Kraljevsko venčanje: Princ Đorđe Karađorđević i princeza Felon rekli sudbonosno "da"(foto)

Kraljevsko venčanje: Princ Đorđe Karađorđević i princeza Felon rekli sudbonosno "da"(foto)

Princ Đorđe Karađorđević i njegova izabranica Felon Rejmen venčali su se danas u crkvi svetog Đorđa na Oplencu. Venčanje sina princa Tomislava i princeze Linde i njegove izabranice englesko-škotskog porekla održano je po tradicionalnim pravoslavnim običajima u crkvi koja ima veliki, istorijski značaj za srpsku kraljevsku porodicu.

Venčanje na Oplencu predstavlja simboličan čin sklapanja braka Đorđa i Felon, s obzirom na to da je intimno građansko venčanje održano prošle godine u Škotskoj čime je krunisana njihova dvogdišnja veza koju opisuju kao ljubav na prvi pogled.

Nakon crkvenog venčanja upriličen je i svadbeni prijem na Belom dvoru kome su prisustvovali Njihova Kraljevska Visočanstva, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina sa porodicama, ali i više od 500 zvanica: članova i prijatelja kraljevske porodice Karađorđević, kao i brojnih uglednih gostiju iz javnog života Srbije i inostranstva.

Na prijemu u Belom dvoru Prestolonaslednik Aleksandar poželeo je mladencima sreću u braku:

- Hvala vam što ste danas sa nama, na ovaj izuzetan dan kada slavimo brak Felon i Đorđa. Oni su se danas zavetovali da će provesti život zajedno, u ljubavi, slozi i međusobnom poštovanju. Sa velikom radošću naša porodica želi dobrodošlicu princezi Felon. Dragi mladenci, pokazujte svoju ljubav jedno drugome svakog dana. Danas smo ovde da proslavimo vaš zajednički život, koji treba da bude ispunjen srećom i ljubavlju. Felon i Đorđu želimo dobro zdravlje i sreću! Živeli mladenci! - rekao je Prestolonaslenik Aleksandar.

Mladi bračni par bio je veoma uzbuđen i zbog prisustva velikog broja predstavnika plemićkih porodica i prijatelja iz inostranstva koji su došli da uveličaju njihov najvažniji dan.