Bioskopska premijera filma Beograd

Prvi dugometražni dokumentarni film o Beogradu Borisa Malagurskog, koji je svetsku premijeru imao prošle subote u Centru Sava, zaigraće na bioskopskom platnu u Velikoj sali Akademije 28, 10. novembra od 20h24.10.2013. 12:30h

Boris Malagurski, Novak Đoković, foto: promo

Boris Malagurski, Novak Đoković, foto: promo

Beograd  je film koji na originalan, duhovit i zanimljiv način prikazuje srpsku prestonicu, viđenu očima stanovnika. U 82 minuta, snimana na engleskom jeziku, prikazana je bogata istorija grada, njegova kulturna i prirodna bogatstva, noćni život, velika gastronomska ponuda i sve ono čime se ovaj grad ponosi.

- Sada je pravi trenutak da se poradi na borbi protiv lošeg imidža koji je o nama stvoren... Imamo najbolji noćni provod, sjajnu hranu, restorane, srdačne ljude. To su prednosti koje moramo predočiti svetu - reči su Malagurskog.

Autor, poznat po dokumentarcima Težina lanaca i Pretpostavka pravde, snimao je Beograd na više od 80 lokacija, a među sagovornicima u filmu nalazi se i Novak Đoković.

Interesantno je da je scenario za Beograd je napisan još 2007. godine, ali je čekao bolje dane; finansije, donatore, i ekipu sa kojom će snimiti film, Malagurski je pronašao na internetu. Darodavci su, pored ostalih, i pojedinci iz zemlje i inostranstva kojima se dopao trejler i koji su poželeli da pomognu u realizaciji. Među njima  ima i stranaca koji nikada nisu posetili srpsku prestonicu.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Akademije 28 (Nemanjina 28) po ceni od 250 din.

Pogledajte trejler:

>> Pratite STORY na VIBERU: http://chats.viber.com/storyserbia <<
TagoviInicijalizacija u toku...

Ostale vesti iz rubrike