Željko Joksimović na Tamburica festu

Pravo sa Evrovizije Željko Joksomović nastupiće na petom jubilarnom Tamburica festu, koji se ove godine održava na Petrovaradinskoj tvrđavi. Koncert Joksimovića biće održan treći dan festivala, 17. juna, nakon proglašenja pobednika i dodele nagrade najboljim15.05.2012. 09:00h

Petrovaradinska tvrđava dobija još jedan festival! Festival tamburice od ove godine održava se na Petrovaradinskoj tvrđavi. Od 15. do 17. juna ove godine ljubitelji tamburaša uživaće u muzici najboljih tamburaša iz celog regiona ali i iz SAD, Rusije, Italije, Grčke i Austrije. 

Svako veče od 21 čas, kada počinje takmičarski  program, posetioci Tamburica festa moćiće da uživaju u muzici najboljih tamburaša iz Srbije, zemalja u regionu, ali i Austrije, Italije, Grčke, Rusije i SAD-a. Program traje do ranih jutarnjih časova, gde će nakon takmičara nastupati poznati  tamburaški ansambli i biti održani koncerti poznatih pevača. Tako će, jedna od glavnih zvezda biti naš predstavnik na najvećem Evropskom muzičkom takmičenju, poznati pevač Željko Joksimović.

Organizatori očekuju da će veliku pažnju privući i gosti iz Italije, Moreska Nova, zbog svog pratećeg šou programa – spektakla na bini, kao i i orkestar Bratina iz Rusije, zbog odlične atmosfere koja ih prati dok sviraju.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde se inače nalazi veliki broj likovnih i vajarskih ateljea u Novom Sadu, biće smeštena likovna kolonija, stalni pratilac Tamburica festa, koji će  zvuk tamburice preneti na platno. U organizaciju cele manifestacije uključen je i kustos muzeja Petrovaradinske tvrđave Siniša Jokić koji će sva tri dana držati otvorena vrata muzeja. Posetioci Tamburica festa će tako moći da prođu, ako žele, i podzemnim tunelima, ispod tvrđave.

 Gosti će, osim u odličnoj muzici, uživati  u dobroj hrani i vinu, moćiće da probaju original štrudlu s makom i ostale vojvođanske specijalitete.

- Misija Tamburica festa je da afirmiše tamburašku muziku i tamburicu kao instrument, ali je manifestacija zamišljena i kao čuvar običaja, kulture, tradicije i jedinstvena je turistička atrakcija. Zato smo se i potrudili da Tamburicu vratimo na Petrovaradinsku tvrđavu, kao nekad, kada su zvuci tambure, Janike Balaža i Osam tamburaša sa Petrovaradina, krasili zvukom zidine tvrđave - kaže dr Jovan Pejčić predsednik Organizacionog odbora i idejni tvorac Tamburica festa.

Pokrovitelj festivala je Grad Novi Sad i Vlada AP Vojvodine.

>> Pratite STORY na VIBERU: http://chats.viber.com/storyserbia <<
TagoviInicijalizacija u toku...

Ostale vesti iz rubrike