Pileći specijaliteti: Top 2 recepta za bogat ručak!
Pileći specijaliteti - savršenstvo ukusa!
Kada vam ponestane ideja za porodični ručak ili večeru, u pomoć pozovite pileća prsa, jer s mekim i ukusnim mesom nema greške. Predstavljamo vam dva vrlo jednostavna jela, popularnu salatu i jelo koje se lako sprema ali nešto duže peče, ali njegova slasna mekoća nikoga neće ostaviti ravnodušnim...
Pileći specijaliteti idelani su za ručak za celu porodicu.
Pileći specijaliteti - Čupkana piletina - Za 3 osobe
Priprema: 160 minuta
Sastojci:
- 500 g pilećih prsa
- 200 g sosa od paradajza
- 150 ml balzamiko sirćeta
- kašičica belog luka u prahu
- kašičica tucane paprike
- 2 kašičice meda
- so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 150 stepeni. Pileća prsa stavite u posudu za pečenje. Oštrim nožem napravite nekoliko proreza. Pomešajte sastojke za sos u činiji. Prelijte sos preko piletine, premazujući ravnomerno. Rukama proverite da sos uđe i u proreze napravljene na mesu. Posudu za pečenje čvrsto zatvorite dvostrukim slojem folije i stavite u rernu. Pecite oko dva i po do tri sata. Izvadite iz rerne, skinite foliju, pustite da sva para izađe, a zatim ostavite piletinu da se ohladi pet minuta. Nožem i viljuškom razdvojte i usitnite meso u posudi za pečenje i dobro ga promešajte sa sosom. Iščupkanu piletinu poslužite sa svežim peršunom.
NE PROPUSTITE: Salate na prolećnom meniju: Idealan saveznik za vitkost
Pileći specijaliteti - Cezar salata - Za 2 osobe
Priprema: 40 minuta
Sastojci:
Krutoni:
- 2 kašičice otopljenog maslaca
- kašičica maslinovog ulja
- baget
- četvrt kašičice mlevene paprike
- so, biber
Salata:
- 2 čena belog luka
- 2 jaja (po želji)
- so, biber
- kašičica sveže mlevene paprike
- kašičica limunovog soka
- kašičica vuster sosa (po želji)
- pola kašičice dižonskog senfa
- pola kašičice maslinovog ulja
- 500 g zelene salate (ajsberg i puterica)
- 100 g sveže narendanog parmezana
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pomešajte puter i maslinovo ulje u velikoj činiji. Dodajte parčiće isečenog bageta i dobro ih promešajte. Pospite solju i biberom pa ponovo dobro promešajte. Rasporedite baget u jednom sloju na pleh. Pecite dok krutoni ne poprime zlatnu boju, oko 10 minuta. Stavite sa strane. Na maslinovom ulju ispržite komadiće pilećih prsa dok ne porumene. U posudu za salatu stavite iseckan luk, prepolovljeno kuvano jaje, prženu piletinu i so. Dodajte biber, limunov sok, vuster sos, senf i maslinovo ulje. U činiju dodajte salatu, krutone i sir pa promešajte. Ako želite, narendajte dodatno sir preko salate pre služenja.
Komentari (0)