Ukus koji će vas raspametiti! Božanstvena kremasta poslastica koja se ne peče (recept)
Ukus koji će vas raspametiti...
Sastojci:
za koru
– 300 g mlevenog keksa
– 125 g šećera u prahu
– 2 dl soka od narandže
– 200 g putera
– 50 g čokolade za kuvanje
za fil I
– 1 l mleka
– 2 pudinga od vanile
– 5 kašika brašna
– 250 g putera
– 200 g šećera u prahu
– 300 g keksa
– 2 dl soka od narandže
za fil II
– 200 g mlevenih oraha
– 125 g šećera u prahu
– 2 dl mleka
– 2 šlaga
Priprema:
Kora:
1. Mleveni keks natopiti sokom od narandže.
2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.
Fil I:
1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.