Bajaga i Instruktori: Biće kriza k’o trideset i neke

Bajaga i Instruktori objavili su danas novi radijski singl i video spot Vreme, kojim najavljuju dugoočekivani novi CD album čiji je izlazak planiran za drugu polovinu maja.

Momčilo Bajagić Bajaga

Momčilo Bajagić Bajaga

Spot je u podne prikazan premijerno na regionalnom MTV-iju, gde će biti eksluzivno emitovan narednih sedam dana, a od danas se može pogledati i na Jutjubu, ali isključivo preko zvaničnog kanala promoterske kuće Long Play, menadžmenta Bajage i Instruktora.

- Vreme je po zvuku možda jedna od tvrđih pesma na novom albumu, sa dobrim gitarskim rifovima i moćnim bubnjem. Sviram i usnu harmoniku na njenom početku, kao i na ostatku albuma. Pesma ukazuje na to da čovek mora biti svestan iskušenja svog vremena i onog koje tek dolazi - kaže njen autor Momčilo Bajagić.

Prema Bajaginim rečima, režiser hrvatski Žare Batinović u spotu je potpuno pogodio atmosferu i ušao u pesmu, čiji stihovi upozoravaju da biće kriza k’o trideset i neke, izgoreće sve šume, presušiće sve reke, odnosno biće manje para, a biće više smeća.

U spotu Vreme, koji je radila Batinovićeva produkcijska kuća Urban Jungle Film iz Splita, brzo se smenjuju slike današnjice u kojoj život teče normalno, sa prizorima napuštenih zgrada i propalih proizvodnih pogona, sa brojnim prašnjavim i odbačenim predmetima.

- Umrli predmeti i objekti iz ne tako dalekog vremena, praćeni slikom u kojoj i kolori isto tako umiru - objašnjava režiser Batinović ono što vidimo u spotu, i dodaje:

- Nažalost postajemo svjesni nekih vrijednosti tek kad ih izgubimo i sve šta nam ostaje su sjećanja na ta vremena. Ne znam šta je Bajaga imao u glavi kad je pisao pjesmu, ali mene je njeno slušanje vratilo u meni poznatu prošlost.

Pre svoje prve saradnje sa Bajagom i Instruktorima, Batinović ističe da je pregledao sve dosadašnje spotove beogradskog benda. I odmah je znao da će za Bajagu uraditi nešto potpuno drugačije, onako više art usmjeren spot.

  • Anastasia, 2012-04-24 18:21:14

    BAJAGA PRAVA LEGENDA!

galerija

Hot Story

Ognjen Amidžić otkriva delić atmosfere iz svog doma (FOTO)

Porodični album

Hot Story

Lollobrigida snimila novi spot za pesmu Najbolji život

Uskoro premijera

Hot Story

Milena Vučić: Provod u Milanu u ženskom društvu

Spremna za novi album

Newsletter

Email: