Ana Ivanović: Moje torbe su uvek pune knjiga

Ana Ivanović, poznata teniserka i nacionalna ambasadorka UNICEF-a, održala je danas javni čas sa učenicima iz deset osnovnih škola uključenih u program Škola bez nasilja i razgovarala sa decom o značaj čitanja i obrazovanja. Druženje je održano u knjižari Del16.09.2011. 18:01h

Ana je svakom od prisutnih učenika kao poklon uručila knjigu izdavačke kuće Laguna, a za uzvrat je od svakog deteta dobila obećanje da će redovno da čitaju i da stimulišu svoje vršnjake da otkrivaju nove knjige.

- Čitalačke navike stvaraju se u detinjstvu. I danas se sećam onoga što sam pročitala kada sam bila dete. Mnoge knjige su imale veliki uticaj na moj život i na to kako sam rasla i  razvijala se. Ja sam imala sreću da imam slikovnice i knjige kod kuće. Strašno je, i nedopustivo, da u Srbiji i danas čak svako peto dete mlađe od pet godina nema ni jednu slikovnicu u kući - rekla je Ana.

 

 

>> Pratite STORY na VIBERU: http://chats.viber.com/storyserbia <<
TagoviInicijalizacija u toku...

Ostale vesti iz rubrike
  • Masa, 2011-09-16 18:44:51

    Slatko :-). Ana je razmisljala da li bukvalno da prevede (sa engleskog) "Girl with dragoon tattoo" (prvi deo triologije)a decko je rekao ime triologije "Milenijum" i dobija + od mene bez obzira sto je nije procitao - to i nisu knjige za decu. Nazalost meni se video zakoci bas kada decko kaze da je njegov tata citao i ne znam o cemu su dalje pricali :-)