Blog

Muzička karijera Ane Kokić - Kako je postala zvezda?

Muzička karijera Ane Kokić - Kako je postala zvezda?

Ana Kokić pesme - brojne numere su obeležile njenu karijeru, a za neke od njih mnogi ni ne znaju ih ona izvodi. Takođe, i za njen talenat je malo ko znao pre učešća u emisiji "Tvoje lice zvuči poznato". Tada je pokazala svoje pravo lice, kao i šta sve može da učini na sceni.

Ana je dokaz da komercijalna muzika u Srbiji nije usko povezana sa talentom i umećem koji imaju pojedini izvođači. Brojni pevači i pevačice su zvezde koje još uvek nisu zasijale punim sjajem jer im se nije ukazala adekvatna prilika. Ana Kokić se od malena interesovala za muziku, a sada je jedna od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima.

Ana Kokić pesme - Kako je započela karijeru?

Ana je rođena 1983. godine i završila je srednju geološku i hidrometeorološku školu nakon čega je upisala srednju muzičku školu. Svirala je klavir šest godina.

Ana Kokić, Foto: Dušan Petrović

Prve javne svirke i nastupe imala je sa rok bendom “Ametist” 1999. godine i nastupali su u SKC-u. Nažalost, zbog bombardovanja, te godine se bend razišao, ali je imala sreće kada je iste godine upoznala Đorđa Anđelića Džoa i Milana Novkovića koji su je pozvali da im se pridruži u grupi “Energija”.

 

Ana Kokić tada počinje da snima spotove, ali i da ima ozbiljnije nastupe po Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama. Bend je snimio tri albuma “U pesku vremena“, “Energija 5“ i “Korak po korak“. Najslušanije pesme su bile “Sedam dana”, “Kiša”, “U pesku vremena” i “Nedelja”.

Dvehiljaditih godina je njena karijera krenula uzlaznom putanjom i 2003. godine počela je da nastupa sa "Blizancima" na splavu “Akapulko”. To je i jedan od najnapornijih perioda u njenom životu, jer je radila i šest dana nedeljno.

Oprobala je sreću na festivalu “Sunčane skale”. Godine 2004. nastupala je sa pesmom “Samo mi javite”. Osvojila je četvrto mesto. Tada se i prvi put pojavila samostalno, kao Ana Kokić, a ne kao deo benda.

Prvi album Ane Kokić objavila je “Grand produkcija” pod nazivom “Mojne mala”. Dobila je Zlatnu palmu za debitanta godine, Beogradskog pobednika za medijsku ličnost godine, kao i Oskar popularnosti.

Njena saradnja sa "Blizancima" se nije prekinula, pa je sa njima snimila prvi duet “Rezervno rešenje”. Nakon toga je usledila saradnja sa Filipom Miletićem i Milošem Raganovićem koji su joj pomogli da izbaci pesmu “Letnja šema”.

Nastavila je da niže duete, pa je 2010. objavila pesmu sa Sašom Kaporom “Ako ljubav nestane”, a naredne godine novi album na kom su se izvojile pesme “Psiho” i “Ja nisam prva ni poslednja”.

Ana Kokić pesme - Prekretnica

Nije joj strana ni saradnja sa grčkim bendovima, pa je sa grupom “Melisses” objavila hit “Sve što imam je laž”.

Godina 2013. donela joj je mnogo promena na muzičkom i poslovnom planu. Te godine je snimila pesme “Nije pametno” i “Da li je ljubav sve to”, ali one su delimično ostale u senci, jer je Ana zablistala u potpuno drugačijem svetlu.

Učestvovala je u talent programu “Tvoje lice zvuči poznato” i oduševila publiku svojim sposobnostima. Svi su bili oduševljeni njenim transformacijama, ali i vokalnim mogućnostima. Ana je pevala na srpskom, engleskom, italijanskom i korejskom jeziku. Nije zaostao ni talenat za ples, a svi su shvatili da Ana i te kako ima šta da pokaže.

Najprimećeniji nastupi bili su kada je imitirala Zaz, Fergie, Loreen, ali i Kaliopi. Najveće oduševljenje je izazvala imitacija pevačice Pink u pesmi “Try”, a taj nastup joj je doneo i pobedu, pa je osvojila prvo mesto. Kako je emisija humanitarnog karaktera, Ana je donirala kompletnu sumu novca.

Ova emisija ju je promenila i inspirisala, pa je naredne godine snimila pesmu “Ljubav na papiru” u kojoj je spojila komercijalnu notu sa umetničkom. Numera je izazvala oduševljenje kod publike, a Ana je dočekana sa velikim aplauzom.

Godine 2015. pevala je za potrebe filma “Bićemo prvaci sveta”. Sarađivala je i sa “Tribal bendom” i snimila pesmu “Šteta”.

Najpopularnija pesma

Godine 2016. objavila je pesme koje su prodrmale javnu scenu i izazvale mnogo pažnje. Singlovi “Pogrešna ljubav”, a naročito “Damelo” odjeknuli su kod publike.

Tada je ostvarila saranju sa Marinom Tucaković i rumunskim kompozitorom Costijem. Ana blista u spotu za pesmu “Damelo”, a to je ujedno i jedna od njenih najpopularnijih i najslušanijih pesama ikada. Na Youtube-u ima preko 13 miliona pregleda.

Nakon toga je 2017. objavila singi Ne kvari mi neraspoloženje, a naredne godine Ima li on. Očekujemo od Ane još mnogo hitova i verujemo da će uspeti da iskaže svoj talenat i kreativnost.

Čitajte Story i budite uvek u toku sa vestima iz života poznatih, ali i naučite da pravilno negujete svoje telo.

Komentari (0)

Loading