Blog

Jeftini trikovi za lepotu

Jeftini trikovi za lepotu

Jeftini trikovi za lepotu - Da li je u pitanju mit ili stvarnost?

Možemo li uz ograničen budžet postići dobre rezultate kada je lepota u pitanju? Šta da uradimo ako u novčaniku imamo samo nekoliko stotina dinara, a vreme slavlja se bliži?

Da bismo zablistale u novogodišnjoj noći, nije potrebno da izdvojimo brdo novca. Dovoljno je da primenimo par trikova koje praktikuju neke od najlepših žena sveta.

Jeftini trikovi za lepotu - Led je naš saveznik

Poznate svetske lepotice na bankovnim računima imaju milione i sebi mogu priuštiti najskuplje tretmane koji se nude na tržištu. Pa ipak, neke od njih u svojoj nezi koriste običan led. Kada mogu one, možemo i mi! Ništa nas ne sprečava da i same isprobamo trik sa ledom. Priznaćete da od zaleđene vode nema mnogo jeftinijih stvari.

Supermodel Bela Hadid otkrila je tajne svoje beauty rutine. Da bi joj lice bilo manje natečeno i da bi koža delovala svetlije, ona odmah nakon buđenja masira lice kockicama leda. Time trenutno osvežava kožu i stvara osećaj zategnutosti. Na rashlađenu i osveženu kožu nanosi svojevrsni miks. Pravi ga tako što prajmer pomeša sa malom količinom tečnog pudera, a uz trunčicu iluminatora koža bude sjajna i blistava.

Sličan trik primenjuje i Kejt Mos. Lepa manekenka u lavabo napunjen ledenom vodom doda nekoliko kolutova svežeg krastavca i zatim u to uroni lice. Time zateže kožu i smanjuje otečenost. Iako ovo deluje izuzetno jednostavno, Kejt tvrdi da je vrlo delotvorno.

Kozmetika za decu

Paris Hilton jedna je od onih dama koje se mogu pohvaliti besprekornim tenom. Svoje pratioce ostavila je u šoku otkrivši da u nezi lica koristi bebi losion. U pravljenju kozmetike za najmlađe koriste se pažljivo odabrani sastojci strogo kontrolisanog kvaliteta. Time se smanjuje mogućnost da u proizvod uđu neke od potencijalno opasnih komponenti. Zahvaljujući losionu, njena koža je mekana, sveža i sjajna.

Jedna od najpopularnijih glumica sveta, Dženifer Aniston, još od tinejdžerskih dana vodi računa o nezi svog lica. Ona se ne opterećuje komplikovanim tretmanima, već svakodnevno koristi najobičniju hidratantnu kremu za lice. Dermalorer u kombinaciji sa prirodnim uljem takođe je nešto što joj izuzetno prija.

Važno je šta jedemo

Glumica Blejk Lajvli i sama je nekoliko puta prolazila kroz borbu sa viškom kilograma. Ona otkriva koji joj je napitak pomogao da svoju liniju dovede do savršenstva. U blenderu se samelju dve zelene jabuke, polovina cvekle, šolja kelja, pola šolje ananasa i peršuna. U to se doda sok od pola limuna i malo sveže mente, a sve se upotpuni kockicama leda.

Redovnim konzumiranjem ovog napitka čije sastojke verovatno svi već imamo kod kuće, nahranićemo naš organizam vitaminima i podstaći brže varenje. To će, indirektno, dovesti do bržeg gubljenja masnog tkiva.

Ukoliko vam je stalo da brzo smršate, probajte limun dijetu.

Na lepotu utiče ne samo ono što nanosimo na kožu, već i ono što unosimo u svoj organizam. Lepa Brena često za večeru jede ovsenu kašu obogaćenu voćem i lanenim semenom.

Bijonse pred turneju praktikuje izmenjeni režim ishrane i treninga. Ona svoju ishranu tada bazira na biljkama. Time obezbeđuje dodatnu energiju neophodnu za nastupe. Tokom 21 dana, koliko traje ovakav program ishrane, zgodna pevačica izbegava industrijsku, prerađenu hranu koja nema nikakav pozitivan uticaj na naš organizam. Bijonse takođe ne jede hleb, šećer, meso, ribu, mleko, ugljene hidrate, a ne konzumira ni alkohol.

;feature=emb_title

Bijonse nije jedina koja iz ishrane izbacuje ugljene hidrate. Vojvotkinja Kejt Midlton i Kim Kardašijan sličnim načinom ishrane drastično su smršale.

Poznate i negovane žene slažu se u jednom - da bi naša lepota došla do izražaja, a figura bila vitka, nije dovoljna samo promena jelovnika i kozmetički tretmani. Jeftini trikovi za lepotu podrazumevaju kontinuirano vežbanje i treninge. To mogu biti joga i pilates, kao i treninzi visokog intenziteta, poput trčanja i kardio vežbi. Za neke od njih, ne treba vam novac, dovoljna je sportska oprema i malo dobre volje.

Čitajte Story! Sve zanimljivosti pronaći ćete na jednom mestu.

Komentari (0)

Loading