Blog

Kako smršati u licu ─ Pet najboljih saveta

Kako smršati u licu ─ Pet najboljih saveta

Kako smršati u licu problem je koji muči mnoge pripadnice lepšeg pola. Ali, određeni režimi ishrane ne daju rezultate na željenim mestima.

Kod nekih dijeta, masne naslage se skidaju sa butina i zadnjice, kod nekih pak sa ruku i stomaka. Nezadovoljstvo nastaje kada, i posle dugoročne i iscrpljujuće dijete, lice i dalje izgleda bucmasto.

Ponekad se mršavljenjem izgubi i previše kilograma, pa lice deluje nezdravo. Zato se dame neprestano pitaju kako smršati u licu, a ne izgledati ispijeno. Naći pravu meru ponekad zaista može biti pravi izazov.

Zato je najbolje konsultovati se sa nutricionistom, koji će propisati balansiranu dijetu u skladu sa potrebama organizma.

Potencijalni uzroci gojaznog izgleda lica

Iako se tonus kože lica s godinama smanjuje, a njena elastičnost gubi, mnoge žene u licu izgledaju deblje nego što zaista jesu.

Uzrok takvog izgleda najpre može biti zadržavanje vode u organizmu. Podbulost, takođe, nastaje i usled neurednog načina života: pušenja, premalo spavanja i unošenja prekomernih količina alkohola. Nezdrav život ostavlja loše posledice na čitav organizam, a na licu se on prvo očitava.

Kako smršati u licu ─ Saveti za najbolje rezultate

Voda je prvi korak u skidanju masnih naslaga. Unošenjem bar dva litra čiste vode dnevno, ubrzaćete metabolizam i pospešiti mršavljenje. Voda doprinosi i bržem izbacivanju toksičnih materija iz organizma.

kako smršati u licu story-3

Hrana je drugi važan korak u postizanju željenog izgleda. Nutritivno bogata i kvalitetna ishrana doprinosi opštem zdravlju organizma. Korišćenjem organskih proizvoda, bez emulgatora i konzervanasa, učinićete mnogo toga korisnog za svoje zdravlje. Dijetalna ishrana, uz obilje voća i povrća iz organske proizvodnje, te ribe i posnih mesa (junećeg i belog živinskog), od ključnog je značaja u topljenju masnih naslaga.

Izbegavanje prezačinjenih jela i industrijskih slatkiša takođe spada u jedan od ključnih zahteva kada je mršavljenje u pitanju. Umesto fabričkih biljnih začina, može se koristiti kalijumova so i mešavina sušenog povrća, a umesto belog šećera ─ med ili smeđi šećer.

U organizam je poželjno unositi manje ugljenih hidrata (testenine, hleb i peciva od belog brašna). Namesto njih, u ishranu se mogu uvesti integralne cerealije, basmati pirinač, kao i peciva od crnog brašna i celog zrna žitarica.

Kako smršati u licu pomoću vežbi

Vežbe koje prijaju telu svakako pozitivno utiču i na izgled lica. Joga i uopšte vežbe istezanja svakako su preporučljive. Ipak, postoje naročite vežbe koje pomažu da lice izgleda lepše i mršavije. Njihovim redovnim izvođenjem, u trajanju od po nekoliko minuta, vrlo brzo će biti postignuti željeni rezultati.

Naduvavanje obraza i zadržavanje vazduha u njima samo je jedna od njih. Naizmenično nameštanje usta kao kada se izgovaraju glasovi O i I takođe spada u efikasne vežbe za lice. Ovome treba dodati i vežbu usisavanja obraza, odnosno njihovo zadržavanje između vilica (izgled ribe).

Ove vežbe za lice treba sprovoditi u serijama, u trajanju od po 10 sekundi. One su toliko lagane, da se mogu izvoditi i na poslu, u toku učenja ili šetnje.

Vežbe za vrat su značajne u redukciji masnih naslaga, ali i bora. One pomažu da se držanje glave popravi, ali i da koža na vratu bude zategnuta i lepa. To doprinosi i boljem izgledu lica i smanjenju podbratka.

Laganim pomicanjem glave unazad, zatim unapred, uz izvesno zadržavanje u tim položajima, doprinosi se boljoj cirkulaciji i pokretljivosti vratnih pršljenova.

Pri zabacivanju glave unazad, potrebno je držati jezik priljubljen uz gornje nepce. Lice treba da je mirno i zategnuto, bez grimasa.

Prilikom spuštanja glave ka grudnoj kosti, dodatan pritisak može se izvršiti prekrštenim šakama na potiljku. Tom prilikom, ramena treba da su zategnuta, a laktovi širom otvoreni.

kako smršati u licu story 2

Takođe, glava se može spuštati ka levom, odnosno desnom ramenu, uz pritisak šake na suprotnom uhu. Na taj način, vrat će se bolje istegnuti i biće postignut veći osećaj relaksiranosti.

Masaža lica je jedan od najbitnijih elemenata u postizanju željenog izgleda. Masažom i upotrebom kvalitetnih krema, prokrvljenost postaje bolja, a lice dobija svež i baršunast izgled.

Uz boravak na čistom planinskom ili morskom vazduhu, lepo i mršavo lice više neće biti samo san.

Kako smršati u licu ─ Šta ne treba koristiti

Alkohol treba izbegavati. Dozvoljeno je ponekad popiti čašu vina ili piva. Smatra se da vino poboljšava cirkulaciju, a neki misle da i rakija ima isto dejstvo. Međutim, sa alkoholnim pićima treba biti veoma oprezan i suzdržan.

kako smršati u licu story 1

Kada su u pitanju cigarete, tu nema spora ─ one su nesumnjivo štetne po organizam. Čak i pasivno pušenje, odnosno boravak u zadimljenim prostorijama, može imati podjednako štetno dejstvo po organizam. 

Najbolji savet za lepotu i održavanje zdravlja organizma jeste umerenost. Uz redovno i dovoljno spavanje (osam sati dnevno) i uz pridržavanje saveta o kvalitetnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti, svako može imati telo i lice kakvo želi.

Naravno, ne treba zaboraviti ni osmeh. Unutrašnje zadovoljstvo očituje se na licu i osmeh je, u tom smislu, najbolji trening i masaža.

Komentari (0)

Loading