Blog

Nega poznatih - Šta sve rade zarad lepote

Nega poznatih - Šta sve rade zarad lepote

Nega poznatih, trikovi pomoću kojih njihovo lice i telo odoleva vremenu, oduvek su tema interesovanja javnosti. Godine prolaze, a one su lepše nego ikad. Bez obira na to koji vid nege preferiraju, poznate dame slažu se u jednom - nije dovoljno imati lepo lice i telo, neophodno je tu lepotu negovati.

To podrazumeva mnogo više od pukog mackanja kremama i losionima. Uravnotežena ishrana, bavljenje sportom, dovoljno sna i odmora nešto su što se podrazumeva kada govorimo o nezi lica i tela.

Dostignuća moderne medicine takođe su nam od velike koristi. Iz godine u godinu pojavljuju se novi aparati i metode koje zaustavljaju vreme kada je starenje u pitanju. Laseri, mezoterapija, "vampirski" tretmani, botoks... Izbor je velik, a uz iskusnog stručnjaka lako ćete pronaći ono što odgovara vašem tipu kože. Lepše nego ikad, poznate dame otkrivaju svoju beauty rutinu.

Nega poznatih - Severina

Besprekoran ten, negovana kosa, vitko telo, crveni ruž. Jednom rečju - Severina.  Seve kreme koristi za negu lica, a tonus kože održava masažama. Ovaj vid nege je u Srbiji sve popularniji  i naše brojne javne ličnosti ga često praktikuju. Iznenadiće vas podatak da lepa pevačica već godinama ne upotrebljava kremu za telo. Uprkos tome, koža joj je blistava i negovana. To objašnjava činjenicom da u organizam unosi veliku količinu vode, kao i da vodi računa o dobro izbalansiranoj ishrani.

https://www.instagram.com/p/B4Ml6Sdh3kh/

Kao kozmetičke adute Severina izdvaja crveni karmin i maskaru smatrajući da svakoj ženi vraćaju samopouzdanje i osmeh na lice. Pored toga, u njenom neseseru za šminku nalazi se puder i olovka za usne. Seve podseća da je  eksperimentisanje sa šminkom za nju poput igre. Ona uživa u otkrivanju novih proizvoda. Redovnim vežbanjem, ova negovana dama održava ne samo liniju, već i vrhunsku formu potrebnu za energične nastupe.

Lepa Brena

Lepa Brena jedna je od žena koje ne idu često kod kozmetičara. Ona uživa u večernjim ritualima jer je mackanje mirišljavim mlekom opušta i smiruje. Dnevnu negu prilagođava godišnjem dobu. Tokom leta, kada su velike vrućine, a vazduh suv, opredeljuje se za serume i kreme laganije teksture. U hladnijem, zimskom periodu, bira masnije preparate koji će lice dobro zaštititi od niskih temperatura i vetra.

U privatnom životu, daleko od svetla reflektora, Brena se minimalno šminka. Tokom svog nedavnog boravka na Tajlandu, naša diva je isprobala i nešto novo, nesvakidašnje. Ona se podvrgla tretmanu koji podrazumeva korišćenje sluzi puževa. Ističe da je osećaj tokom tretmana neobičan, ali ne i neprijatan, kako mnogi od nas prvo pomisle. Ovaj tretman je potpuno bezbedan jer se puževi podvrgavaju strogoj  kontroli - hrane se posebnom hranom i borave u karantinu.

Snežana Savić

Jedna od najlepših žena sa naših prostora, Snežana Savić, umiva se isključivo flaširanom vodom. Time sprečava dehidrataciju kože, a iz istog razloga za umivanje ne koristi sapun.

Snežana veruje u snagu prirode, pa negu lica i tela bazira na unošenju voća i i korišćenju domaćih maski u čijem sastavu su limun i med. Negovana glumica ukazuje i na povezanost osećanja i izgleda. Zaljubljena žena zrači lepotom, a njena koža je blistava i sjajna. Od svojih favorita, kada je reč o šminkanju, Snežana izdvaja kreon, karmin i olovku za usne.

Nega poznatih - Mirjana Bobić Mojsilović

Književnica Mirjana Bobić Mojsilović pronašla je idealnu kozmetiku za svoju kožu. Zahvaljujući dobro odabranim kremama iz linija za negu kože u menopauzi, Mirjana je uspela da koži vrati blistavost i sjaj. Uz blagu masažu i svakodnevno korišćenje kreme, lice joj je "živnulo" i deluje zategnutije.

Mira veruje da prava lepota dolazi iznutra i da plastične operacije ne mogu nadomestiti unutrašnji mir i sreću. Svoje pratioce na Instagramu poznata spisateljica i slikarka nedavno je obradovala otkrivanjem tretmana kojem se podvrgla. Reč je o "vampirskom tretmanu" lica i dekoltea koji podrazumeva ubrizgavanje sopstvene krvne plazme, čime se podstiče regeneracija tkiva. 

https://www.instagram.com/p/B37CBgXne9u/

Mnogo je načina na koje možemo smanjiti bore, povećati elastičnost kože i popraviti njen tonus. Da li ćete na lice stavljati kavijar ili pčelinji otrov, puževe ili čokoladu? Izbor je samo vaš.

Saveti, trikovi, najnoviji trendovi - samo na story.rs.

Komentari (0)

Loading