Blog

Šminka za Novu godinu - Izvucite svoj maksimum

Šminka za Novu godinu - Izvucite svoj maksimum

Šminka za Novu godinu upotpuniće vaš savršen izgled u najluđoj noći. Lepo našminkano lice je za celokupni utisak podjednako važno kao i praznična toaleta. Istaknite oči ili usne, nabacite osmeh i spremne ste za provod!

Ukoliko imate ograničen novogodišnji budžet i ne možete platiti profesionalnog šminkera, vrlo lako možete se našminkati i same. Da se šminka ne bi razmazivala i da bi, tokom nekoliko sati, sve ostalo na svom mestu, treba ispoštovati nekoliko osnovnih pravila.

Pre svega, lice mora biti negovano. Bez obzira na veštinu šminkera, suva koža koja se peruta ili, pak, veoma masna koža, izgledaće nedovoljno dobro.

Najvažnije je da koža bude dobro hidrirana. Ovo ćete postići odgovarajućim kremama, ali i unošenjem u organizam velike količine tečnosti, prvenstveno vode. Nekoliko sati pre polaska na doček, na lice treba naneti hidratantnu kremu lagane teksture.

Šminka za Novu godinu - Korak po korak

Najbolji saveznik svake žene je - prajmer. Stavićemo ga posle kreme i tako ćemo sprečiti skidanje i razmazivanje svega onoga što ćemo naneti na lice. Ujedno, prajmer će učiniti da čitava šminka bude kompaktnija, a da lice izgleda besprekorno glatko.

Preko prajmera stavljamo puder izbegavajući one koji isušuju kožu i zapušavaju pore. Izuzetno je važno odabrati pravu nijansu koja zavisi od prirodne boje našeg tena. Puder treba staviti i na vrat i dekolte, dok se po ostalim, nepokrivenim delovima tela, može namazati svetlucava krema.

Neizostavni deo novogodišnjeg mejkapa svakako je rumenilo. Tamnopute dame treba da odaberu jače rumenilo, dok će onima svetle puti više odgovarati rumenilo sa manje pigmenta.

Birajte mudro

Nova godina je sjajna prilika da se prepustimo veselim ritmovima i đuskamo do kasno u noć. Zato je vodootporna šminka koja se neće razmazati od znoja ili vrućine u klubu punom ljudi, najbolji izbor. Ujedno, ovakva šminka ima bolju postojanost i praktična je za sve situacije u kojima smo dugo van kuće.

Za Novu godinu, sve je dopušteno i pravila ne važe. Pa ipak, mera je ključ uspeha. Da bismo izbegle napadan, prenaglašen stil, trebalo bi da pri šminkanju istaknemo samo jedan deo lica.

Oblik i boju očiju možemo istaći na različite načine, a jedna od omiljenijih šminkerskih tehnika je smokey eyes. Ovaj način šminkanja podrazumeva nekoliko nijansi iste boje, a najluđa noć je prilika da isprobate nešto smelije tonove koje ne koristite svakodnevno. Ljubičaste, plave ili crvenkaste note mogu biti dobar izbor. Metalik senke posebno su aktuelne, mada uvek ima dama koje radije biraju šljokice

Šminkanje očiju završićemo maskarom. Nema potrebe da preterujemo sa količinom koju stavljamo, ali je neophodno da maskara bude vodootpornaDame koje nemaju izražene trepavice ili su one suviše retke i svetle, besprekoran izgled mogu postići uz veštačke trepavice.

Kako našminkati usne

Dugotrajni karmini su obavezni kada je reč o šminkanju usana. S obzirom na to da su one jedan od nasenzualnijih delova tela, treba im posvetiti posebnu pažnju. Olovka kojom uokvirujemo usne treba biti slične nijanse kao i sam karmin. Na nama je da, u skladu sa ličnim afinitetima, odaberemo mat ili sjajne proizvode. Mladim devojkama preporučuju se svetlije, roze nijanse, dok su cveni i bordo tonovi prikladniji za dame u zrelim godinama.

Blistav izgled celog lica zaokružićemo nanošenjem hajlajtera na središnji deo nosa, brade i čela, kao i na jagodice. Budite umerene u korišćenju hajlajtera jer ćete, ukoliko sa njim preterate, proizvesti kontraefekat.

Kada je u pitanju šminka za Novu godinu, ukoliko i dalje niste sigurni šta je to što će vam savršeno stajati, gledanje nekoliko video-tutorijala na ovu temu biće vam od koristi. Poželjno je da različite stilove isprobate nekoliko dana pre Nove godine, kako se veče uoči slavlja ne biste izlagale nepotrebnom stresu. .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Kada se nakon lude zabave vratimo kući, ne smemo zaboraviti da skinemo svu šminku koju smo nosili u najluđoj noći. Bez obzira na to koliko smo umorne i pospane, naša koža biće nam zahvalna ako 2020. otpočnemo sveže i odmorne.

Čitajte story.rs! Saznajte koji su to jeftini trikovi za lepotu, hranite se zdravo i poslušajte savete poznatih.

Komentari (0)

Loading