Blog

Preminuo sin Predraga Mijatovića - Bol koja večno traje

Preminuo sin Predraga Mijatovića - Bol koja večno traje

Predrag Mijatović, proslavljeni jugoslovenski reprezentativac, doživeo je nenadoknadiv gubitak pre deset godina. Sin Predraga Mijatovića je preminuo nakon teške borbe sa cerebralnom paralizom, i to u 14. godini života.

Iako je prošlo toliko vremena, ovaj gubitak je nenadoknadiv za svakog roditelja, a bol večno traje. Ipak, poznati fudbaler je smogao snage da za Story ponovo progovori o ovoj velikoj tragediji koja ih je zadesila.

Sin Predraga Mijatovića - Dečak koji je rođen sa cerebralnom paralizom

Sin Predraga Mijatovića je preminuo od posledica hidrocefalitisa. Slavni fudbaler je dobio Andreja u braku sa Elenom Karić. Pored njega, dobili su i sina Luku, a kasnije su se razveli.

Predrag Mijatović je konačno progovorio o tome i teška srca otvorio "staru ranu", koja nikada neće zarasti. Iako je bilo teško, borili su se do kraja. Dokle god je to trajalo, davali su sve od sebe kako bi pomogli Andreju. Priznaje da ovo nije bilo nimalo lako i da je ovo ogromna životna lekcija. Nažalost, neki od nas moraju da iskuse ovakve tragedije i da nauče da se nose s njima.

Veoma je teško izbalansirati poslovni i privatni život, a to naročito dolazi do izražaja u ovakvim nemilim situacijama. Ipak, nikad se ne zna šta nosi život. Predrag ističe da je zahvalan i da je imao sreće što je svom sinu mogao da pruži sve uslove za ozdravljenje, iako ni to nažalost, nije bilo dovoljno. Kako sam kaže, mnoge druge porodice su u znatno lošijoj materijalnoj situaciji, a prolaze kroz isti ili sličan problem. To mu je pomoglo da shvati da nisu sami u ovoj teškoj borbi, i da uvek može gore. Tada je sve u božjim rukama, i mi tu ništa ne možemo da učinimo.

Predrag Mijatović je posle ušao u drugi brak sa Anetom, sa kojom je dobio Nađu, Ninu i Lolu. Njegova supruga je progovorila o Andreju. Po njenim rečima, bio je srećan dečak, i pored teške bolesti sa kojom je živeo. Bio je veoma inteligentan i sestre su uživale u njegovom društvu. Takođe im je pomogao da postanu bolje osobe, i zauvek će ga pamtiti.

Predrag o supruzi Aneti - Ona je moja bolja polovina

U najtežim životnim situacijama pokazuje se kome je zaista stalo do nas i koji su vredni ljudi u našim životima. Poznati fudbaler je to i sam iskusio nakon što je izgubio sina Andreja. Za svoju suprugu Anetu kaže da je oslonac koji mu je pomogao da podnese sve teške udarce koje mu je život doneo.

Aneta i Predrag su već 22 godine u braku. Po njegovim rečima, ona je uvek bila tu za njega da mu pruži podršku i da ga usmeri. Prava ljubav zahteva prihvatanje i kompromis, ali parovi kojima je stalo pronađu načine da prevaziđu sve probleme. Privrženost, poštovanje i razumevanje moraju da postoje za svaki dugotrajniji odnos, naročito za građenje porodice.

Kada je Andrej bio smešten u bolnici u Valensiji, Predrag je odlučio da se preseli tamo na neko vreme. Supruga ga je u tome podržala, i time zauvek zadržala za sebe. Tada je poznati fubaler shvatio da sve što ima jednostavno nije dovoljno, ni novac, ni kontakti, ni uspeh. Rešenje je bilo u Božjim rukama i jedino što preostaje je molitva i nada u ozdravljenje.

Brojni uspesi koje je postizao smenjivali su se sa Andrejevim krizama, što je dosta uticalo na Predragovo emocionalno sazrevanje. I pored svega što je postigao, ništa ne može da nadoknadi gubitak naslednika. Sve što ima, u svakom trenutku bi zamenio da ponovo može da vidi svog sina. I pored brojnih golova, njegov život i zdravlje su nešto što Predrag nije mogao da osvoji.

Komentari (0)

Loading