Blog

Limun dijeta - Jednostavna, a delotvorna

Limun dijeta - Jednostavna, a delotvorna

Limun dijeta sve je popularnija među onima koji svoju liniju žele da dovedu do savršenstva. U pitanju je jednostavan, lako primenjiv sistem koji dovodi do brzih rezultata.

Limun je bogat vitaminima i mineralima, a jedan od najvažnijih sastojaka svakako je vitamin C. Pored toga, u limunu se nalaze magnezijum, kalcijum i kalijum.

Mnogi se iznenade kada saznaju da uprkos kiselom ukusu, limun sadrži određenu količinu šećera koja ne prelazi 3 odsto. Ipak, ova količina nedovoljna je da dovede do stvaranja masnih naslaga. Naprotiv, limun je redovni sastojak mnogih dijeta kojima se sagorevaju masti i gube kilogrami. 

Limun dijeta - Jednostavna, a delotvorna

Limun dijeta se javlja u različitim varijantama i traje od dva do deset dana. Desetodnevni detoks tokom koga se pije samo osvežavajući napitak bez unošenja drugih kalorija može biti opasan po zdravlje, te vam preporučujemo da se odlučite za kraću varijantu ove dijete.

Nutricionisti smatraju da su kratkotrajni detoks programi često efikasniji nego dugotrajni restriktivni režimi ishrane.

Dijeta sa limunom poznata je i omiljena kako među običnim ljudima, tako i među holivudskim zvezdama. Pre izlaska na crveni tepih, mnoge poznate dame primenjuju neki oblik limun-dijete kako bi svoj izgled dovele do perfekcije.

Glumica En Hatavej praktikuje dvodnevni detoks program tokom kojeg ne jede hranu, već samo pije limunadu četiri puta dnevno. Za ovu dijetu koriste se samo četiri sastojka, a to su:

  • 2 dl vode
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 2 gr kajen paprike (možete koristiti i ljutu alevu papriku)

Sastojke treba pomešati neposredno pre konzumacije, a ovaj napitak može se piti topao ili hladan. Limun, javorov sirup i kajen parika izbaciće toksine iz vašeg organizma, a ujedno će doprineti gubljenju kilograma u kratkom roku.

Limun - Vaš saveznik u borbi protiv masnih naslaga

One koji svoj dan ne mogu zamisliti bez čvrste hrane, savetujemo da pokušaju sa manje rigoroznom verzijom limun-dijete. Tokom sedam dana, potrebno je piti bar šest čaša limunade i to uvek pre obroka. Iz ishrane treba izbaciti namirnice bogate mastima i šećerom, a odabrati laganiju hranu poput supe i kaše od integralnih žitarica.

Ovakav režim istopiće masne naslage sa stomaka i bokova, a efekat će biti veći ukoliko redovno trenirate.

Čaša tople, nezaslađene limunade pred doručak razbudiće vas i doneti energiju za ostatak dana. Limun povećava protočnost kiseonika i dovodi do osećaja budnosti, pa mnogi limunadu piju umesto jutarnje kafe. 

Limun jača imunitet, doprinosi celokupnom povećanju energije, uspešno pomaže u borbi protiv virusa. Ne treba zanemariti ni uticaj ovog citrusa na centralni nervni sistem. Naime, zahvaljujući kalijumu, limun ima umirujući efekat na mozak.

Onima koji pate od nadutosti i problema sa opstipacijom, predlažemo da u čašu mlake vode dodaju kašiku limunovog soka i kašičicu sode bikarbone. Ova kombinacija podstaći će rad creva i smanjiti količinu gasova, a treba je koristiti tokom pet dana.

Redovnom konzumacijom limuna smanjiće se upalni procesi na koži, a lice će se pročistiti od bubuljica. Limun deluje i na sluzokožu usta, te umiruje upaljene desni i sprečava suvoću usta.

Limun dijeta sa aktivnim ugljem

U poslednje vreme, limunada obogaćena aktivnim ugljem sve je omiljenija među pobornicima zdravog načina života. Zahvaljujući aktivnom uglju, koji ima dokazano antitoksično dejstvo, ova limunada pospešiće izbacivanje štetnih materija i vratiti vitalnost našem organizmu.

Iako ima neobičnu, crnu boju, ona se po ukusu ne razlikuje od one na koju smo navikli. Aktivni ugalj je medicinski proizvod, a s obzirom na to da nema miris ni ukus, konzumacija crnog napitka nikome neće predstavljati problem.

Za pripremu crne limunade potrebna je čaša vode u koju se sipa kašika limunovog soka i jedna kapsula aktivnog uglja. Uz redukovanu ishranu, ovaj napitak će vam pomoći da se za sedam dana rešite barem tri kilograma.

Iako limun ima brojne dokazane benefite po naše zdravlje, pri njegovoj konzumaciji treba biti oprezan. Limun dijetu ne bi trebalo da primenjuju ljudi sa čirem na želucu i drugim problemima organa za varenje.

Još saveta o zdravoj ishrani, nezi lica i tela, kao i trikove uz kojih će do izražaja doći vaša lepota, pronađite na story.rs.

Komentari (0)

Loading