Celebrity News

Marko Vasiljević: Nakon uspeha u glumačkom poslu, rad na njivi mi je relaksacija

Marko Vasiljević: Nakon uspeha u glumačkom poslu, rad na njivi mi je relaksacija

Marko Vasiljević, glumac koga je publika zavolela zbog uloga u filmu “Zaspanka za vojnike” i seriji “Ubice mog oca” otkriva da ga rad na njivi relaksira, da s roditeljima gaji prijateljski odnos i da je već godinu dana emotivno ispunjen

 

Retki su glumci kojima se već na početku karijere ukaže prilika da na filmu zaigraju glavnu ulogu. Dramski umetnik iz Vrbasa Marko Vasiljević (28) jedan je od onih kojima je to pošlo za rukom. Tumačeći lik oficira Stevana Jakovljevića u ostvarenju "Zaspanka za vojnike" privukao je pažnju gledalaca širom zemlje, dok je ubrzo svoju posvećenost i talenat pokazao i u seriji "Ubice mog oca".

Mladog glumca sredinom avgusta očekuje snimanje pete sezone popularne krimi-drame, a potom i rad na projektu "Tajna vinove loze”, za koji ga je preporučila Sloboda Mićalović.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marko Vasiljević (@markovaskevasiljevic) дана 4. Мај 2020. у 5:22 PDT

Pročitajte: Sloboda Mićalović - Ćerke su promenile moj pogled na svet

Mada mu na profesionalnom polju zasad dobro ide, poveden iskustvom kolega koje duži niz godina ne rade u struci, Vasiljević je odlučio da sebi obezbedi rezervni izvor prihoda, koji će mu dobro doći ukoliko u karijeri nastupi pauza.

U rodnom gradu, s drugaricom s klase, otvorio je školu glume, dok se uporedo posvetio poljoprivredi. Uz podršku oca, stričeva i mlađeg brata Nikole započeo je uzgoj oraha, a kako bi proširio delatnost, nedavno je dokupio visokoobradivu zemlju.

Postalo je pravilo da mladi beže od napronog rada na selu, međutim vi verujete da je u poljoprivredi budućnost. 

-Kao tinejdžer i ja sam slično razmišljao. Naime, moj otac je verovao da ćemo brat i ja biti bolji đaci i ljudi ukoliko nas preko leta povremeno pošalje da radimo za dnevnicu. Govorio je: “Eto, tako će vam izgledati život ukoliko ne bude zagrejali stolicu”. Iako sam od tog posla imao lep džeparac, nije mi se dopadalo da mi to bude svakodnevica. Danas, kada sam uspeo u glumačkom poslu, rad na njivi dođe mi kao relaksacija. Ono što me je zapravo navelo da se posvetim poljoprivredi jeste to što sam uvideo da mi nakon vraćenih dugova, plaćenih računa i kupovine osnovnih namirnica od glumačkog honorara ne ostaje mnogo. Rešenje sam pronašao u dodatnom poslu, a zahvaljujući tome, smatram da ću sutra moći da biram uloge. U uzgoj oraha, pored porodice, uključio sam i kolegu Ivana Ninčića, s kojim već pet godina delim stan, režije, ali i sav novac koji zaradim. Ne znam mnogo cimera koji imaju zajedničku kasu, ali nas dvojica tako funkcionišemo. Srećan sam što sam se okružio čestitim i iskrenim ljudima. 

Pročitajte: Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić EKSKLUZIVNO za „Story“: Naša borba za srećan brak!

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marko Vasiljević (@markovaskevasiljevic) дана 27. Феб 2020. у 7:04 PST


Da li je Ivan prva osoba kojoj volite da se obratite kada ste u nedoumici?

-Njemu i bratu. Mada je od mene mlađi pet godina i ima obaveze na fakultetu, Nikola s istim žarom pristupa poslu. Svojevremeno su nas razdvajali neraščišćeni računi, ali uspeli smo da ih prevaziđemo. Ni na jednu ulogu nisam toliko ponosan koliko na to što sam s njim uspostavio odnos koji sam želeo. To mi je najveći životni uspeh.

Kazali ste da ste još na fakultetu, zahvaljujući profesorki Jasni Đuričić, počeli da se otvarate prema ljudima. Da li to znači da ste ranije bili asocijalni i introvertni?

-Svi mi kroz život stičemo mehanizme kojima se branimo od povređivanja. Budući da gluma zahteva razumevanje likova, bili oni dobri ili zli, bilo je neophodno da se te moje barijere razore, što je profesorka odlično uradila. Po prirodi sam naivno dobar, pa je to uklanjanje emotivnih barikada značilo da je svako mogao da me povredi. Da do toga ne bi došlo, morao sam da se menjam. 

Pročitajte: Harison Ford u intervjuu za „Story“- Porodicu držim van svetla reflektora!

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marko Vasiljević (@markovaskevasiljevic) дана 10. Нов 2018. у 6:28 PST


 Da li ste i u ljubavi naivni?

-U životu sam imao dve duge veze, koje su odredile moj odnos prema ženama. Godinama nakon prekida poslednje, koja je trajala pet godina, nisam želeo da budem ni sa kim, a onda sam upoznao sadašnju devojku koja je nebrušeni dijamant. Iz Vrbasa je, studira u Veneciji i divna je osoba. Godinu dana smo tek zajedno i lepo se slažemo, ali ne mogu još uvek da tvrdim da je ona žena mog života. 

Kakvim ulogama se u budućnosti nadate?

-Do sada sam tumačio likove karakterno slične sebi, pa bih voleo da odigram nekog psihopatu (smeh).

 

Komentari (0)

Loading