Celebrity News

Smrt olimpijke rastužila Srbiju: Njen sin će znati da mu je mama bila posebna žena

Smrt olimpijke rastužila Srbiju: Njen sin će znati da mu je mama bila posebna žena

Bobana Momčilović Veličković preminula u 31. godini 

Srpska reprezentativka u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković preminula je u 31. godini nakon kraće i teške bolesti. Kako domaći mediji navode, sportistkinja je preminula usled komplikacija na porođaju. Nije stigla da vidi svoju bebu koju je donela na svet.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Streljački savez Srbije (@serbianshooting) дана 21. Јун 2020. у 10:53 PDT

Iako je prerano napustila životnu scenu, ostavila je neizbrisiv trag u istoriji srpskog streljaštva

Bobana Momčilović Veličković je rođena 25. januara 1990. u Boru. Bila je članica kluba „Bor 030”. Prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila je 2007, kada je na Evropskom prvenstvu u Dovilu izborila bronzu vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

Vrlo brzo dokazala je veliki potencijal, pa je za seniorsku reprezentaciju debitovala još kao juniorka.

U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na Evropskom prvenstvu u Merokeru 2010. postala je šampionka Evrope u disciplini vazdušni pištolj. Isti uspeh ponovila je i na EP u Vijerumekiju 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu.

Jedna je od najboljih svetskih takmičarki pištoljem u 21.veku. Na gotovo svakom šampionatu Starog kontinenta na kome je učestvovala borila se za medalju gađajući vazdušnim pištoljem. Od svog debija u seniorskoj konkurenciji 2010, u jedanaest učešća, čak osam puta plasirala se u finalni deo takmičenja, među osam najboljih. Osvojila je četiri medalje, jer sem s tri zlata, okitila se i jednom bronzom, u Đeru 2018. godine.

Na Olimpijskim igrama učestvovala je dva puta, u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. Pre četiri godine na OI u Riju osvojila je sedmo mesto vazdušnim pištoljem.

Pročitajte: Uoči godišnjice smrti Marinka Madžgalja prijatelji snimli pesmu koja dovodi do suza! (video)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) дана 23. Јун 2017. у 10:56 PDT

U riznici ima i jedno zlato i jedno srebro na turnirima Svetskog kupa

Ženski tim Srbije vazdušnim pištoljem je poslednjih deset godina, sa Bobanom kao standardnom članicom sastava, nanizao veliki broj medalja. Kao članica ekipe Srbije bila je pet puta šampion Evrope (2010, 2011, 2013, 2017, 2020), a 2014. u Granadi se okitila i titulom šampiona sveta.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) дана 5. Дец 2016. у 12:37 PST


Mesto i vreme ispraćaja Bobane Momčilović Veličković biće naknadno saopšteni, navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Srbije.

Smrt srpske olimpijke potresla njene kolege 

Smrt srpske olimpijke i proslavljene reprezentativke u streljaštvu Bobane Momčilović Veljković potresla je čitavu Srbiju, a naročito njene kolege iz reprezentacije. Među onima koji su se i putem društvenih mreža oprostili od Bobane bila je i Ivana Maksimović Anđušić.

– Rekla sam joj da se radujem toj medalji, kao da sam je ja osvojila. I zaista sam tako mislila. Bila mi je mnogo draga, i osećala sam baš veliku sreću. Sećam se da mi je ulepšala taj dan svojim uspehom. Takođe sam joj i rekla da joj zavidim. Da joj zavidim na divnoj trudnoći, na tome što se još uvek takmiči, iako stomačić više nije stomačić. Što će svom detetu imati da ispriča divnu, neponovljivu priču – da je zajedno s njim u stomaku postala evropski šampion. Ej!

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivana Andjusic Maksimovic (@ivanamaksimovic) дана 22. Јун 2020. у 12:48 PDT

Pročitajte: Dve godine od smrti Nebojše Glogovca tuga ne jenjava -Njegova udovica oglasila se potresnom porukom!

– Dodala sam joj još da će mališa biti poseban, jer pobednik je otkad znamo za njega. I biće, o čemu ćemo svi svedočiti i pričati kako mu je mama bila jedna posebna žena. Bobo naša, druži se sa anđelima i čuvaj nas, vidimo se opet na nekom lepšem mestu –  napisala je Ivana Maksimović

Jasna Šekarić koja je Bobani bila trener poslednje dve godine, oprostila se od nje dirljivim rečima.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jasna Šekarić (@jasna.sekaric) дана 21. Јун 2020. у 12:59 PDT

- U ovim trenucima reči deluju previše jednostavno da bih iskazala šta si mi značila... Bez tebe ništa više neće biti isto... Tuga je prevelika... Počivaj u miru draga moja Bobo - poručila je Jasna.

Komentari (0)

Loading