Celebrity News

Zvezda Lepa Brena: Nemam problem s godinama, osećam se dobro u svojoj koži!

Zvezda Lepa Brena: Nemam problem s godinama, osećam se dobro u svojoj koži!

Najveća muzička zvezda Lepa Brena ekskluzivno iz Monte Karla prenosi kako provodi odmor sa suprugom Bobom i šta će na jesen promeniti u svom životu. Za čitaoce magazina "Story" otkrila je da u odličnom odnosu sa svojim godinama.

Naša najblistavija muzička zvezda Lepa Brena (59), posle svojevrsnog generalnog “spremanja” naših života i promena na globalnom nivou zbog pandemije koronavirusa, pronašla je nove putanje svoje realnosti koje su je preporodile.

Prvi put posle skoro četiri decenije blistave karijere, pevačica je našla dragoceno vreme za svoje male rituale, koji joj mnogo znače nakon tolikog vremena podređivanja svojih potreba poslu. Nova realnost toliko joj prija da smatra da joj se iskristalisao pogled na ceo njen život, kao i na relacije u porodici.

Sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem nedavno je otputovala u Monte Karlo na odmor, odakle ekskluzivno za naše čitaoce otkriva kakve je promene doživela, na koji način se s njima nosi, ali i kako sa suprugom izgleda njen odmor u Monaku.

NE PROPUSTITE: Ljubav, luksuz i skupoceno vino! Lepa Brena i Boba otputovali privatnim letom u Monako!

Zvezda Lepa Brena - Monte Karlo je grad koji je poznat po luksuzu i perfekcionističkoj lepoti koju ja obožavam

Budući da vreme često provodite u Monte Karlu, da li taj grad doživljavate kao drugi dom?

- Monte Karlo Boba i ja doživljavamo kao naš drugi dom i zaista mnogo vremena provodimo u ovom predivnom gradu. Ovde imamo dosta prijatelja s kojima provodimo slobodno vreme. Planovi za ovu godinu su se poremetili nama, kao i svima u svetu zbog pandemije koronavirusa, ali to nas ne ometa da uživamo u svim blagodetima ovog grada. Divan je osećaj kada živite pored vode. Možete uvek lako da organizujete društveni život, ali i da se posvetite svim obavezama ili sebi. Pored Beograda i Monte Karla, koji Boba i ja obožavamo i u kome provodimo mnogo vremena, volimo i Majami.

Šta vam se najviše dopada u omiljenom evropskom gradu svetskog džet-seta?

- Monte Karlo je grad koji je poznat po luksuzu i perfekcionističkoj lepoti koju ja obožavam. Arhitektura, klima, more, bogat zabavni i kulturni život, sve je vrlo dinamično i sjajno organizovano, od teniskog turnira i trka formule 1 do raznih sajmova i zabavnih programa, poput čuvenog filmskog festivala. Uvek imate priliku da vidite svetski poznate ličnosti u bilo koje doba godine. To je prelepo iskustvo, videti najveće zvezde današnjice iz svih oblasti u ovom gradu.

Koliko vam je bogat društveni život?

- Ovde imamo mnogo poslovnih prijatelja, ovde živi naš venčani kum Jon Ćirjak, sa svojom bližom i daljom familijom, s kojom se često viđamo. Takođe, imamo i drugih prijatelja, tako da je naš društveni život zaista vrlo bogat.

Da li tokom odmora krstarite duž obale na brodu?

- Azurna obala, ceo potez od Monaka prema Italiji, naprosto je fantastična, ima prelepih uvala i interesantnih plaža, pa leto provodimo na brodu ili smo s prijateljima na nekim od brojnih privatnih plaža.

NE PROPUSTITE: Kad Lepa Brena plače, plaču svi! Suze potekle uživo u emisiji (video)

Kakva je situacija u Monte Karlu što se tiče bezbednosnih mera zbog pandemije?

- Ova godina je svima specifična zbog koronavirusa, a ovde se svi pridržavaju propisanih bezbednosnih mera. U kafićima i restoranima, kao i ostalim zatvorenim prostorima, obavezno je nošenje zaštitnih maski. Takođe, i na otvorenom i u zatvorenom, obavezna je distanca od dva metra. O tome se i ne razmišlja, i smatram da je to veoma mudro, jer je virus još uvek aktivan.

Kako se vi osećate zbog svih promena koje nam je svima donela pandemija?

- Prvo da kažem da sve naše radne aktivnosti, ali i planovi za odmor, ovog leta zavise od situacije, kao i bezbednosnih mera i saveta koje preporučuje Svetska zdravstvena organizacija. Skoro 40 godina karijere je iza mene, mada ja volim da zaokružim pa da kažem 40, pošto nemam problem s godinama, iako svi teže ka tome da smanje koju godinu. Ja to ne radim i nemam problem s tim jer se dobro osećam posle toliko godina rada, a posebno u svojim godinama.

- Odavno sam u dobrom odnosu s godinama koje dolaze i prolaze. Važno je da se dobro osećate u svojoj koži i da imate prijateljski odnos prema sebi, a posebno prema svojim godinama. Prvi put sam posle toliko godina rada imala vremena da razmišljam i shvatim neke stvari. Da sagledam apsolutnu situaciju u mojoj porodici, jer smo imali mnogo vremena jedni za druge. Pandemija je promenila mnoge moje planove za jesen tako da očekujemo, moja cela porodica i ja, razvoj dalje situacije mada svako od nas nastavlja da se bavi svojim poslom i idejama.

NE PROPUSTITE: Jelena Karleuša u haljini kakvu je Lepa Brena nosila 1989. (foto)

U kojoj meri vam je situacija poremetila poslovne aktivnosti?

- Činjenica je da su pevači i muzičari, kao i ostali, imali zastoj u poslu. Međutim, čovek mora da prihvati realnost, kao i činjenicu da je zdravlje najvažnije. Videćemo kako će se sve dalje razvijati, a ja sam imala vremena na pretek da sublimiram i sumiram sve što smo radili do sada u životu i da napravimo nove smernice ako dođe do novog talasa pandemije. Život teče dalje. “Najhrabriji i najuporniji opstaju”, kaže izreka. Moramo da budemo vredni, da radimo i automatski ćemo se bolje osećati, a ne da kukamo i tugujemo nad sudbinom koja nam je svima sada zajednička.

Da li zbog svega toga kod vas na ličnom i poslovnom planu dolazi do nekih promena u budućnosti?

Sigurno ću mnogo toga promeniti. Prvi put sam u životu imala priliku da odem na spavanje na vreme. Možda je to nekom smešno i ništa mu ne znači. Za mene, koja sam celog života radila dok su se drugi odmarali ili zabavljali, mnogo znači. Svaki praznik i vikend pretvarala sam u svoje koncerte. Imala sam priliku da se resetujem i odmorim i imam utisak da mi se razbistrio i pročistio mozak.

Na koji način ste se resetovali, a šta vam je najviše nedostajalo proteklih meseci?

- Uživam prvi put posle toliko vremena u jednom, ako tako mogu da kažem, normalnom i običnom životu – da na vreme legnem i ustanem, planiram sve dnevne aktivnosti, druženje, trening i posao. Ovo je za mene bio fantastičan period za zdravstveni i životni reset.

- Sigurno će biti promena na jesen, one su vezane i za situaciju s koronom, naravno. Ono što mi najviše nedostaje, valjda je to do toga što sam Vaga u horoskopu ali i žena i takva osoba, što kad volim nekog, želim da ga zagrlim, poljubim i razmenim dobru energiju. Sve to mi je nedostajalo tokom izolacije. Čovek i ne zna koliko voli ljude i društveni život sve dok to ne zabrane, naravno, s razlogom. Zato sad uživam u svemu. Naravno, nedostajala mi je i moja publika.

NE PROPUSTITE: Lepa Brena zapanjila fotografijama svoje luksuzne vile u Majamiju!

Zato ste pravili kućne koncerte.

- Tako je. S celim bendom u izolaciji sam snimala pesme i delila na društvenim mrežama. To mi je mnogo pomoglo, bilo mi je kao svojevrsna psihoterapija i emotivna terapija. Mnogo mi je nedostajao direktan kontak s publikom, kao i s familijom.

Kako ćete se u budućnosti nositi s daljim promenama? Šta mislite o izlasku iz zone komfora?

- Šta god bude, moramo biti zdravog razuma i ići u korak s vremenom i situacijom. Nećemo moći da živimo po starom, posebno što će se desiti velike globalne ekonomske promene. Mislim da su sve promene dobre i da čovek ponekad treba da izađe iz zone komfora. Ona je lepa i lagodna, ali nam postaje svakodnevica pa je promena nešto što je dobro za svakog čoveka.

Hoće li vam se pridružiti sinovi u Monaku?

- Moji momci su već veliki. Ne provodimo previše vremena zajedno na letovanju, oni imaju svoje društvo i planove. Oduvek sam bila za to da deca kada odrastu treba da odu svako na svoju stranu da bismo se voleli i poštovali. Ja sam za kvalitetno a ne kvantitativno druženje. Što sam starija, volim više da provodim vreme sama kako bih mogla da uživam u knjigama ili aktivnostima koje me opuštaju i sada oplemenjuju moj život.

NE PROPUSTITE: Lepa Brena iskreno: Mnogo čeznem za zagrljajima!

Komentari (0)

Loading