Celebrity News

Tanja Rađenović: Plašim se za bezbednost ćerki

Tanja Rađenović: Plašim se za bezbednost ćerki

Boško Karanović

Novinarku Tanju Rađenović (47) znaju svi koji prate informativu, a prijatno lice voditeljke Nacionalnog dnevnika na TV Pink jedno je od najprepoznatljivijih na malim ekranima. U 17 godina dugom braku s profesorom Petrom dobila je dve ćerke, Teodoru (15) i dve godine mlađu Anđelu.

Tanja, koja sa suprugom uspešno vodi privatni hotel u Budvi, otkriva da ne oseća žal ni za čim u prošlosti. "Kako prolazi vreme, sve se bolje osećam u svojoj koži i sigurna sam da uvek sve dođe u svoje vreme. Šanse nikada nisam propuštala, a bilo bi mi žao da shvatim da neku nisam prepoznala", kaže ona na početku iskrenog razgovora.

Koliko je teško danas biti dobra supruga, zaposlena žena, majka dve tinejdžerke i uz to privatni preduzetnik?

– To su sve prirodne stvari. Kao i za sve u životu, ima stvari koje se lakše ili teže podnesu i s kojima posle manje ili više vremena izađemo na kraj. Na svakom od nas je da organizuje svoj život prema svojim idealima, koji uslovljavaju koliko će koji zadatak biti težak ili lak. To kako doživljavamo naše uloge, uspone ili padove koje one podrazumevaju, vraća se na to kako sklopimo prvenstveno sebe, rasporedimo svoje prioritete i ciljeve – odatle proizilazi i kako doživljavamo svoj život. 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tanja Radjenovic (@radjenovicka_royalgardens) дана 29. Дец 2019. у 7:41 PST

Kako se rešavate nagomilanog stresa? 

– Morem. Iako je meni i odlazak na more ogromna obaveza i stres zbog hotela koji smo suprug i ja prošle godine otvorili, i dalje nalazim način da se stresa rešim nekad kroz veće stvari, ali više od svega kroz male stvari, bilo da je to dan na brodu s porodicom, lep zalazak sunca ili romantično veče sa suprugom, svakako su mi "baterije dopunjene” i spremni smo za nove pobede. 

Pročitajte: On je njena ljubav: Tanja Rađenović u društvu muškarca koji joj je ukrao srce (foto)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tanja Radjenovic (@radjenovicka_royalgardens) дана 23. Јун 2020. у 12:05 PDT

Svedoci smo mnogih slučajeva u kojima su na udaru tinjedžeri, plašite li se ponekad za njihovu bezbednost?

– Naravno da se plašimo za njihovu bezbednost jer živimo u drugačijem, komplikovanom i nesigurnom vremenu. Nikada nismo želeli da ih plašimo, već samo da u njima probudumo odgovornost da razmišljaju o bezbednosti. Na rođendane i žurke smo ih puštali, naravo, ali smo uspeli da ih naučimo da same za sebe određuju šta jeste ili nije u redu za njihove i godine. Suprug i ja smo se uvek oslanjali jedno na drugo, ja u Petrovo iskustvo kao dugogodišnjeg profesora u osnovnoj i srednjoj školi, a on na moj majčinski instinkt.

Da li su vaše ćerke bile svedoci ili žrtve vršnjačkog nasilja i ima li toga kod njih u školi?

Pročitajte:Tanja Rađenović: Ove godine za rođendan želim samo jedno

– Najveći uspeh mi je što sam Teodoru i Anđelu naučila da budu samostalne, samosvesne i odgovorne, kao i da znaju da će uvek biti ljudi koji će imati problem s tim, ali da iz takvih situacija izađu tako da ne iznevere sebe i svoja uverenja. Među decom često ima nesuglasica, ali ne živimo svi iste živote i ne mogu da utičem na to kako će drugi vaspitavati svoju decu. Učim ih da neprijatne situacije reše tako da zadrže ponos i sampoštovanje, a da ostanu fer prema drugima.

Kakav odnos imate s ćerkama i koliko ste strogi?

– Decu ili roditelje i njihove karaktere ne možemo da biramo ili zamenimo, nego se odnos zasniva na ljubavi koja je data. Ćerkama savete dajem kada ih traže, vaspitavam ih kada osećam da je potrebno, takođe se i ljutim kad zasluže. Moja osnovna uloga je da, na osnovu mog životnog iskustva koje one još nemaju, osetim kada im je potreban vetar u leđa. Ne pričamo o svemu kao prijateljice, jer mi to i nismo. Mojih 30 godina više od njih ne dozvoljava mi da se prema njihovim životima, onim što ih muči ili im se dopada, odnosim kao slučajni prolaznik ili dobra prijateljica. 

Pročitajte: „Nepoznato o poznatima“ – Tanja Rađenović: Osećam se najženstvenije kada me suprug zagrli

– U Budvi, gde one najviše izlaze i imaju društvo, jer zbog određene otuđenosti u Beogradu i u njihovoj multikulturalnoj školi, zbog koje i nisu kao otala deca u našem sistemu vezane za školsko društvo, svaka je za sebe naučila da razvija međuljudske odnose, prijateljstva i poziciju u društvu, poštujući sebe.

Da li uspevate u današnjem brzom vremenu da pronađete balans?

– Pandemija koronavirusa tačno je pokazala svakome koliko je uspešno skrojio porodični život. Iako sam radila, nama su, iza vrata doma, ova tri meseca bila divna. Jasno je koliko smo i nakon mnogih problema kao porodica doveli sebe u neprocenjivo lepu situaciju da smo jedni drugima mirna luka, i da nam odnosi posle globalne krize budu samo dodatno ojačani. Jedni drugima smo priređivali mnoga zadovoljstva. Život u svom ludilu i brzini ne može da se živi ukoliko sami sebi, odnosno porodica, nismo utočište. 

 

Komentari (0)

Loading