Celebrity News

Tijana Bogićević priznala: Previše su me potcenjivali

Tijana Bogićević priznala: Previše su me potcenjivali

Kontradiktorno, pop muzika u Srbiji odavno nije popularna. Premda za uzroke i posledice tog problema ovde nije ni vreme ni mesto, postoji nešto zaista inspirativno u priči pevačice Tijane Bogićević (38) koja je odlučila da iskoristi otključana vrata te zapostavljene, slabo čuvane scene i za kratko vreme čak zauzme njen presto.

Dok se simpatična Novosađanka ne slaže da je već stigla do vrha, za sebe smatra da je tek jedno novo ime na usitinu siromašnom tržištu, ali i priznaje da je njen prvenac “Čudo” posle dugo vremena našem podneblju doneo istinski uspešan pop album.

U iskrenom razgovoru, Tijana otkriva da je čitav život stavila na kocku kako bi ostvarila svoju ljubav prema pop muzici i dok promoviše novi singl “Javna tajna” drago joj je što se rizik isplatio.

Koliko ste puta pomišljali da odustanete?

Predaja nikada nije bila opcija. Uvek mi je bilo nelogično da ja sa ovakvim glasom treba da sedim u nekakvoj kancelariji, a da tamo neka, sad upišite bilo koje ime u prazno polje, peva i živi od toga. Naravno, bilo je momenata kada sam moralno padala, to je sasvim normalno. Sve sam morala da stvorim sama, borila sam se s mnogo potcenjivanja, a to je mnogo duži i teži put, posebno za jednu ženu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tijana Bogicevic (@tijanabogicevic_music) on Dec 13, 2019 at 6:41am PST

Ne krijete da je na početku, koji je uvek najteži, podrška kolega izostala.

 Jedan naš poznati pevač mi je u nekom razgovoru rekao kako je bolje za mene da pevam prateće vokale nego da snimam autorsku muziku jer on da je znao koliko je teško biti popularan, on svoj prvi album nikad ne bi snimio. To je jedan od primera kad ljudi pokušaju da vas odgovore od vaše svrhe "iz najbolje namere" i "za vaše dobro". Nije bilo mnogo kolega koje su me podržale kad sam snimila album "Čudo" ali ja to nisam ni očekivala niti me to vređa. Svako se ovde bori za sebe kako najbolje zna, a ja nisam zlopamtilo. Možda sa nekim od njih snimim i duet.

Pročitajte: Tijana Bogićević priznala kako izgleda njen život u Americi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tijana Bogicevic (@tijanabogicevic_music) on Apr 14, 2020 at 12:03am PDT

Može li danas da se živi od pop muzike?

Oduvek sam živela samo od muzike. Imala sam svoj bend sa kojim sam pevala stranu muziku po klubovima, a bila sam i član benda Vlade Georgieva dugi niz godina. Uz to, bila sam dosta angažovana kao studijski muzičar. Svakako, od toga nije moglo da se obogati niti da se izdvoje hiljade evra za snimanje albuma, ali velika je miskoncepcija da se i od snimanja "trendovske" muzike u današnje vreme svi obogate. To je istina samo za nekolicinu.

 Javnost o vama još uvek prilično malo zna, bojite li se da ćete odati pogrešan utisak?

Namerno sam u javnosti od izdavanja albuma stavljala u prvi plan samo svoju muziku kao ono po čemu želim da me prepoznaju. Možda to za novinare nije bilo toliko zanimljivo, to razumem, ali ja sam morala sebi da izgradim "leđa" kako bi moje reči bile relevantne. Moja "leđa" su moje pesme i moj glas. Nemam moćnike koji me guraju iza sebe, niti bogatog muža. Nisam uplašena ni za šta, pogotovo ne da ću odati pogrešan utisak. Ljudima dajem najlepši deo sebe, a to je muzika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tijana Bogicevic (@tijanabogicevic_music) on Feb 16, 2020 at 1:36pm PST


Da li ste nekad za sebe čuli da ste uobraženi?

Jesam i u početku me je to povređivalo, iako je pogrešno dozvoliti da vas dotiče šta misle potpuni stranci. Međutim, to je krst koji nosim i ja sam to prihvatila. Verujem da je većina uspešnih žena, koje znaju šta hoće i koje su morale da se bore same, stavljeno u kalup uobraženih, komplikovanih ili veštica. Kad ste za muškarca koji je uspešan čuli nešto tako? Za muškarce su epiteti “suvi profesionalac”, “zahtevan ali zna šta hoće”, “rođeni lider” itd. Sad se na takve komentare samo nasmejem, jer uobraženost je toliko daleko od onoga što sam ja i mislim da se to mišljenje polako menja i u javnosti.

Pročitajte: Tijana Bogićević priznala- Nisam u konvencionalnom braku u kom postoje striktna pravila

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tijana Bogicevic (@tijanabogicevic_music) on Feb 10, 2020 at 12:27pm PST


Mislite li da vam se sa 38 godina uspeh dešava u pravo vreme ili je zakasnio?

Čvrsto verujem da se sve u životu dešava baš onda kada treba. Doduše, to nije uvek bilo tako. Sećam se kad sam sa deset godina nastupila na jednoj školskoj priredbi. Bilo je vrlo svečano, prisustvovao je i direktor škole, a ja sam kasnije u dnevnik napisala "Konačno sam uspela". Kao da sam godinama to iščekivala.

Posle nekoliko godina sam opet u dnevniku napisala "Imam 'već' 15 godina i još ništa nisam uradila u muzici", kao da je sve propalo. Sad sa ove distance shvatam da ono što sam oduvek imala je jasna vizija šta želim i ogroman fokus na ostvarivanje toga, ali ja u svojim dvadesetim nisam mogla da ostvarim svoj san jer nisam imala tu moć da uzmem stvari u svoje ruke.

Tako da je uspeh ipak morao malo da sačeka i ispostavilo se da je to za mene bilo najbolje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tijana Bogicevic (@tijanabogicevic_music) on Feb 22, 2020 at 7:51am PST

Živite na relaciji Srbija/ Amerika , a tamo ste se preselili posle udaje za vašeg supruga Marka Robertsona. Da li je taj početak bio težak?

U Ameriku sam se preselila bukvalno sa dva kofera i nekih petsto evra kod sebe. Zvuči kao početak priče o ostvarivanju američkog sna, ali stvarno je bilo tako. 

Prvih šest meseci nisam mogla da radim jer sam bila u procesu sređivanja dokumenata, ali čim sam dobila radnu dozvolu otišla sam u teretanu u kojoj sam trenirala i pitala ih da li im je potreban neko da radi na front desku. Odmah sam dobila posao i to je zapravo bilo pravo iskustvo za mene jer do tad nikad nisam imala šefa, nikad nisam imala "posao".

Međutim, ja sam za tih godinu dana potpuno razradila plan za biznis koji smo kasnije Mark i ja započeli, a rad u teretani se nikako nije uklapao u moje životne planove.

Svoj život živim da ja budem srećna, a ne da usrećim okolinu

O kakvom biznisu je reč? Neslućeno, taj korak pomogao vam je i da danas imate karijeru u Srbiji. Koliko Vam je značila Markova podrska?

Vlasnici smo jedne male Entertainment firme, za sad imamo dva benda za venčanja, korporativne svirke...  Tu sam videla svoju priliku i 2016. godine smo počeli sa jednim bendom, a godinu dana kasnije oformili i drugi. Do danas taj posao je procvetao. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tijana Bogicevic (@tijanabogicevic_music) on Mar 17, 2020 at 4:57am PDT


Ima li u vašem trenutnom rasporedu mesta i vremena za planiranje porodice?

Nikada sebe nisam videla kao ženu bez dece, ali još uvek nemam nikakav plan za to. Dobijam dosta komentara da mi otkucava biološki sat i kako bi trebalo da se desi sto pre, ali kad sam ja slušala komentare? Volela bih, naravno, da imam bar jedno dete, a to će se desiti kad bude pravo vreme.

 

Komentari (0)

Loading