Celebrity News

Dva poznata glumca u glavnim ulogama: Počelo je snimanje TV serije "Crna svadba"

Dva poznata glumca u glavnim ulogama: Počelo je snimanje TV serije "Crna svadba"

Ove nedelje počelo je snimanje prve domaće TV serije u žanru psihološkog trilera sa elementima misterije i horora "Crna svadba".

Potpuno poštujući sve propisane epidemiološke mere, ekipa na čelu sa rediteljem Nemanjom Ćipranićem, snimila je prve kadrove ove sage koja prati razotkrivanje krvavog masakra u jednom vlaškom selu u istočnoj Srbiji.

Autor serije je Strahinja Madžarević, dok režiju potpisuje Nemanja Ćipranić.

Glavne likove dvojice inspektora tumačiće: Uliksu Fehmiu i Nikola Kojo, a u ostalim ulogama videćemo i Jelenu Đokić, Slavka Štimca i Tonija Mihajlovskog.

Specifičan naziv „Crna svadba“ došao od starog vlaškog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu.

Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih verovanja iz ovog dela Srbije, upravo će ovaj obred biti jedan od prikazanih verovanja sa kojima će se suočavati i dvojica inspektora.

Serije ovakvog tipa retko su rađene kako u domaćoj kinematografiji, tako i u regionu, a iz produkcijske kuće Firefly i partnerskog Telekoma veruju da će ovaj psihološki triler, koji nas kroz krimi radnju uvodi u svet magije i drevnih obreda biti potpuno jedinstven TV projekat.

Emitovanje je planirano za proleće 2021. na Superstar kanalu koji se može videti u svim Telekomovim distributivnim mrežama.

Komentari (0)

Loading