Celebrity News

Marina Rajević Savić: Moj muž je savršen otac

Marina Rajević Savić: Moj muž je savršen otac

story

Televizijska novinarka Marina Rajević Savić (60), autorka kultne emisije "Dok anđeli spavaju", jedna je od najcenjenijih u svojoj profesiji.

Marinin pristup prema poslu uvek je bio drugačiji, vrlo profesionalan i emisije je snimala na sebi svojstven način. "Razgovori koje vodim sa gostima pred kamerama često su kruna naših dugogodišnjih susreta, pročitanih knjiga i tekstova, predstavljaju duhovno putovanje kroz njihove najsnažnije doživljaje i iskustva, s težnjom da pošaljemo poruku od koje će mnogi imati koristi", kaže novinarka rodom iz Peći, koja je u skladnom braku s fudbalskom legendom Dušanom Savićem dobila dvojicu sinova, Uroša i Vujadina

 Nedavno ste sa suprugom bili na Zlatiboru. Koliko vam s godinama prija sklanjanje iz gradske vreve?

Zlatibor je moje utočište, oaza mira i radosti. Zavolela sam ovu čudesnu planinu kada smo s decom tamo otišli na odmor prvi put 1993. U Beogradu živimo intenzivnim gradskim životom, viđamo mnogo ljudi, imamo dosta obaveza, dok na Zlatiboru živimo u skladu s prirodom, to nam prija.

Zbog korone niste viđali Vujadinovu decu, a onda su se on i Mirka Vasiljević zarazili.

Vujadin i Mirka su s decom došli u Beograd krajem maja. Prvih par dana smo se stalno viđali. Vodili smo decu kod mojih roditelja, njihovih prabake i pradeke, koji ih dugo nisu videli, zajedno smo proslavili Dušanov rođendan, 1. juna. Ćerka starijeg sina Uroša – Lena, bila je presrećna što je mogla da se igra sa braćom i sestrom. Međutim, posle izvesnog vremena Vujadin je dobio temperaturu, koja je hvala Bogu, trajala samo jedan dan, za njim i Mirka, ali se sve završilo kako treba. Imali su dva negativna testa nedelju dana kasnije i dobro se osećaju. Naravno da nas je ta situacija sve uznemirila, ali važno je sačuvati mir  i činiti sve što je u našoj moći da sačuvamo sebe i bližnje.

 Imali ste sreću da ste čoveka svog života upoznali s 18 godina. Da li ikada razmišljate kako bi izgledao vaš život da se to nije desilo?

Kao verujuće biće, znam da se sve događa po božjem promislu. Naš susret je nešto najlepše što je moglo da nam se dogodi. Drukčiji život ne mogu da zamislim. Nikada nisam ni pomislila kako bi to izgledalo da se nismo sreli. Zahvalni smo Bogu na svemu i uvereni smo da je naš susret najveći dar. Ponašali smo se uvek u skladu s tim osećanjem i prepoznajemo koliko naš trud urađa plodom.

Vaš brak je jedan od najharmoničnijih među javnim ličnostima i traje već 38 godina. Da li su za to zaslužni sreća, slaganje duša ili istinsko razumevanje, uz veliku dozu tolerancije i spremnost na žrtvu?

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marina Rajevic (@marinarajevic) дана 6. Сеп 2019. у 10:47 PDT


-Mi smo se upoznali dok smo oboje bili veoma mladi. Sazrevali smo jedno uz drugo, imali smo slična interesovanja, zajedničke ciljeve, radovali se svakom novom danu. Harmonija se ne postiže lako i odmah. Život udvoje zahteva stalnu budnost i trud, osećaj za drugoga, pažnju, strpljenje i razumevanje. Nikada nismo imali potrebu da menjamo jedno drugo. Promene su dolazile neosetno, kao plod sazrevanja. Voleći jedno drugo, podsticali smo ono najbolje u nama. To i jeste potvrda prave ljubavi. 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marina Rajevic (@marinarajevic) дана 12. Феб 2018. у 3:40 PST

Koliko vam je bilo važno to što je Dušan bio sjajan roditelj?

- I Dušan i ja smo odrasli u porodicama u kojima se negovala ljubav. Dušan je, poput svoga oca, bio oduvek posvećen porodičnom životu. Bavio se decom,  grlio ih i ljubio, ali umeo da bude i veoma strog. Dušan je autoritet, umeo je da podvikne, naredi, stane na put dečjim nestašlucima. Njegova strogost i disciplina bili su ravnoteža mojoj nežnosti i popustljivosti, mom razumevanju i opravdavanju raznih dečjih vragolija i preterivanja.

Komentari (0)

Loading