Celebrity News

Emotivni oproštaj od književnice: Isidora, hvala na svemu i zbogom

Emotivni oproštaj od književnice: Isidora, hvala na svemu i zbogom

story

Isidora Bjelica preminula je 5. avgusta u 52. godini života nakon višegodišnje borbe sa kancerom.  Iza sebe je ostavila  knjige i neutešnu porodicu: ćerku Vilu Evanđelinu, sina Lava Grigorija Pajkića i supruga Nebojšu Pajkića.

Na komemoraciju koja je održana u Sava Centru okupili su se brojni prijatelji, kako bi se oprostile od poznate književnice.

Suzana Perić

- Imala je vremena uvek za prijatelje, dok je čekala hemioterapiju ona je mene tešila i davala mi nadu. Volela je da se druži i da se zabavlja. Isidora je jako volela pesmu "Ivanova korita", gde jedan stih kaže "ne pomažu ni lekari ni travari", a mi smo pevale "ne pomažu ni lekari ni šamari". Ovo je nije "zbogom", ovo je "doviđenja". Volim te Isidora i hvala ti što si bila moja prijateljica - rekla je, kako piše „Blic“ Isidorina lekarka i dugogodišnja prijateljica Dragana Papić Grujić, na komemoraciji u Sava centru.

Uz fotografiju Isidore Bjelice stajali Luj Viton koferi koje je volela.

– S vremenom sam naučila da je današnji dan sve što imam i da je potpuno nepotrebno da mučim sebe razmišljanjima. Istina je, osećam se kao neko koga četiri i po godine svakog dana izvode na streljanje, a onda kažu: `E, danas nije tvoj dan`, ali šta mogu, tako je kako je. Nije čudo što mnogi koji se nađu u mojoj situaciji odlepe, jer bol nije težak samo fizički nego i psihički. Naravno, dešavaju mi se krize, ali nekim božjim čudom guram dalje. Mnogo radim na proširenju svesti i uvećanju ljubavi, tako da sam polako uspela svoju nesreću da pretvorim u prednost. Svu bol i muke koristim za svoje duhovno napredovanje i uvećanje empatije. Jer, samo je izlazak iz ega spas.

Isidora Bjelica rođena je 10. decembra 1967. u Sarajevu, gde je završila gimnaziju, a zatim je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (odsek dramaturgija). Autor je više od 40 knjiga i dobitnik dva „Beogradska pobednika” za književnost.

Od Isidore su se putem društvenih mreža oprostili i brojni prijatelji, a  ovde pogledajte kako je to učinila Jelena Karleuša.

Komentari (0)

Loading