Celebrity News

Mihano Momosa: Zahvalan sam na svim svojim greškama

Mihano Momosa: Zahvalan sam na svim svojim greškama

Mihano Momosa poznati novosadski dizajner otkriva nam tajnu svog velikog svetskog uspeha i na koji način je postavio prioritete u novoj životnoj fazi, kada su mu ljubav i porodica omiljeno utočište ali i motivacija za buduće poslovne korake

Kad je već bilo nemoguće da se popnemo na ružičasti oblak, rezervisan samo za ideje s kojima Mihailo Anušić (35) stvara svoje hvaljene modne kreacije, zamolili smo ga da na trenutak siđe i pridruži nam se na sigurnom tlu. Pogled možda nije jednako uzbudljiv, ali kasnije ćemo saznati da je u mnogim situacijama i samom dizajneru posebno važno da čvrsto stoji na zemlji kako bi prema onome što nastaje na visinama mogao da ima realan odnos.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mihano Momosa (@mihanomomosa) дана 20. Јун 2020. у 8:32 PDT

Sada smo na daleko manjoj, ali svakako bezbednoj razdaljini od dva metra i radoznali smo da na trenutak uplovimo u malo modno carstvo čoveka koji je široj javnosti poznat kao Mihano Momosa. Upravo taj alijas, po kojem je nazvan i njegov uspešan brend, danas je glavna konekcija talentovanog modnog stvaraoca sa onima koji visine često vole da sanjaju.

Kažu da su prave srećnice one žene koje dobiju priliku da budu vaše muze. U kakvim ženama tražite inspiraciju?

Svaka žena koja uđe u moj studio inspiracija je za sebe. Sve one donesu svoja životna iskustva i svoja nadanja sa sobom i svaka mi donosi drugačije nadahnuće. Pre bih rekao da me inspirišu osobine koje svaka žena u sebi već ima u određenoj meri i određenom odnosu. Istovremeno, veoma sam zahvalan na prilici da budem deo njihovih najlepših trenutaka i u tom smislu i ja sebe smatram srećnikom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mihano Momosa (@mihanomomosa) дана 24. Мар 2019. у 4:31 PDT

Pamtite li šta vas je prvo odvelo ka ljubavi prema modi i da li su se ti ideali s godinama promenili?

 Ljubav prema majci. Taj ideal je svakim danom sve jači, a odgovornost sve veća.

Mihano Momosa priznaje da nije spreman da se odvoji od porodice

Svoj rad bazirali ste u Novom Sadu, gde ste i diplomirali. Da li je vaš brend dokaz da se veliki uspeh može postići i izvan Beograda?

 U vreme kada je ceo svet povezan, zaista nije bitno gde se fizički nalazite. Bitne su ideja, suština i sposobnost da se predstavite na pravi način. Na svetskom nivou, biti u Beogradu nije mnogo veći kuriozitet nego biti u Novom Sadu, možda bi pravo poređenje bilo između Srbije i recimo Francuske.

 Ukazivala vam se i prilika da karijeru nastavite u inostranstvu, u čemu ste ipak pronašli prednosti rada na domaćem terenu?

Vrlo sam vezan za porodicu i još uvek nisam spreman da se od njih odvojim. Na primer, često volim da odem u rodni Zrenjanin gde napunim baterije. Za sada uspevamo da sve koordiniramo sa svetskim tržištem i na domaćem terenu. Sve dok je tako, biću ovde.

Ceo intervju sa  Mihanom Momosom pročitajte u novom broju magazina “Story” koji je u prodaji od 2. septembra

 

Komentari (0)

Loading