Celebrity News

Roksanda Babić: Decu sam dobila u momentu kada sam stvarno bila spremna da im se posvetim

Autor: | 22/09/2020

Roksanda Babić: Decu sam dobila u momentu kada sam stvarno bila spremna da im se posvetim

Roksanda Babić govori o ravnoteži između porodice, posla i slobodnog vremena, otkriva šta je potrebno za skladan brak u ovim izazovnim vremenima i čemu sa suprugom uči svoje sinove

Roksanda Babić (40) u svet medija ušla je kao brucoš Fakulteta političkih nauka. U njenoj biografiji nizala su se dragocena iskustva rada u poznatim televizijskim kućama poput TV "Politike", RTS, B92, da bi danas bila zadovoljna svojim angažmanom na "Prvoj" . Prezenter je jutarnjih vesti, reporter koji je često u živim uključenjima u programu, a vodi i emisiju o poljoprivredi "Plodovi".

- Mislim da sam dovoljno uposlena i podjednako volim sve tri poslovne obaveze. Volim kombinaciju studija i terena. Naše vesti imaju veliku gledanost i trudimo se da pomeramo granice kako u sadržaju, tako i u vizuelnom identitetu i grafici - kaže jedno od zaštitnih lica TV "Prva" koja u srećnom braku s doktorom Srđanom Babićem ima dvojicu sinova.

Pročitajte: Danica Maksimović - Istina me je skupo koštala

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Roksanda Babic (@roxybabic) дана 17. Окт 2017. у 12:04 PDT

- Bili ste prilično aktivni na društvenim mrežama od početka pandemije, najviše zbog brojnih saznanja od supruga koji je cenjeni doktor. Koliko vam vremena u toku dana ostaje da pričate o vašim poslovima?

Moje kolege i ja, koje smo radile sve vreme pandemije, želeli da skrenemo pažnju gledaocima na važnost prevencije, poštovanje mera, sve opasnosti koje virus Covid-19 nosi. I kao što smo u redakciji i na terenu bili s maskama i rukavicama, tako smo se slikali i davali primer. Suprug mi je pomagao da shvatim kakav je put virusa. Šta može da uradi organizmu, a takođe mi je pomagao i oko kontakata sa svojim kolegama koji su stručnjaci za tu oblast. Imala sam priliku da radim intervjue s najvećim stručnjacima koji učestvuju u borbi s virusom i da budem na licu mesta.

Koliko imaju sada godina vaši sinovi Filip i Dušan, u kojoj su fazi, šta ih zanima?

- Filip je drugi razred, Dušan predškolac i zanimaju ih lego kocke, video-igrice, borilački sportovi, društvo u parkiću, ali i knjige. Vole da čitaju i da im se čita. Imaju mnogo energije i nekad ih je teško pratiti. Trudimo se da ih uposlimo, ali i pratimo interesovanja. Filip voli školu i jedva je čekao da opet sedne u klupe s drugarima.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Roksanda Babic (@roxybabic) дана 23. Нов 2017. у 4:27 PST

Čemu suprug i vi učite decu? Kojim vrednostima?

- Učimo ih pre svega da budu čestiti ljudi, da imaju radne navike, da znaju da je za svaki uspeh neophodan ogroman trud i da ništa ne pada sa neba. Bave se sportom, uče jezike i ulažemo u njihovo obrazovanje. Važno nam je da budu samostalni i da steknu samopouzdanje. Trudimo se da im budemo primer koliko možemo.

Da li ste suprug i vi strogi i u kojoj meri?

- Oko svega se dogovaramo, kod nas nema dobrog i lošeg policajca. Pred decom imamo jedinstven stav, a onda u četiri oka razgovaramo o eventualnim neslaganjima. Strogi smo u smislu da tražimo red i lepo vaspitanje, ali smo otvoreni za sve njihove želje i zahteve. U našem slučaju, tata ipak ima veći autoritet.

Decu sam dobila u momentu kada sam stvarno bila spremna da im se posvetim, jer sam završila sa školovanjem i imala stabilan posao.

Koliko je teško a koliko lako, ako imate pravu osobu kraj sebe, održati brak srećnim u današnjim uslovima brzog i stresnog života kada morate da balansirate na nekoliko polja?

- Za brak je neophodna velika ljubav i da nađete osobu koja je za vas prava, pored koje ste srećni. A na odnosu se radi, jer se i on menja u skladu sa okolnostima. Brz je tempo, mnogo je obaveza i nervoze, a u kući treba da vladaju sklad i zdrava atmosfera. Ako se sve radi s mnogo ljubavi, mora da da rezultat.

Komentari (0)

Loading