Celebrity News

Sara Jo i Dunja Jovanić: Piknik sa stilom

Sara Jo i Dunja Jovanić: Piknik sa stilom

Uspešne svaka u svom poslu, pevačica Sara Jovanović (26) i influenserka Dunja Jovanić (30) spontanim klipovima koje objavljuju na „instagram“ profilima godinama zasmejavaju pratioce.

Talenat da skroje i iznedre dobru šalu doveo ih je do zajedničkog TV projekta, koji je nakon samo jedne emitovane epizode već privukao veliku pažnju gledalaca.

Reč je o emisiji TV K1 "Jojo na točkovima" kroz koju će se dve prijateljice narednih meseci suočavati sa izazovima i uz dozu humora rešavati neobične zadatke. Ako je suditi po komentarima, publika s nestrpljenjem čeka da vidi u kakvim to novim ulogama će se Sara i Dunja naći, ali i kako će biti stilizovane, budući da su i po tom pitanju vrlo upečatljive i jedinstvene.

Često pored vaših imena stoji epitet najbolje odevene, u kojoj meri vas to opterećuje?

Sara Jo: Ume da bude, pogotovo jer je u ovom poslu veliki akcenat na vizuelnom identitetu. Publika često ne pravi razliku između scenskog i privatnog izdanja, te i u uobičajnim situacijama očekuje glamur.

Dunja Jovanić: Važno je da iza svih tih epiteta stoji stabilna žena sa samopouzdanjem, spremna da osvaja svet. 

Šta je u najvećoj meri uticalo na građenje vašeg stila?

Sara Jo: S obzirom na to da sam do svoje 16. godine živela u Rimu, italijanski stil je morao imati uticaja, ali sam isto tako opčinjena londonskim načinom odevanja, u koji volim da ubacim ekstravagantan detalj.

Dunja Jovanić: U mom slučaju najveći uticaj imale su godine, zrelost i unutrašnji osećaj. S druge strane, smatram da najveći uticaj dolazi sa „instagrama“, jer ste jednog trenutka u Brazilu, sledećeg u Americi, u Beogradu...

O kojim stilovima govorimo i koliko se u tome razlikujete? 

Sara Jo: Zbog nastupa i spotova težim pomerenijim komadima, ali mislim da su nam privatno ukusi slični. Doduše, Dunja se često našali kada vidimo nešto “alternativnije” da više priliči meni (smeh).

Dunja Jovanić : Volim da se igram sa stilovima, pa tako mogu da budem nežni cvetić, ali i tom boy.

Dunja, izjavili ste da u Srbiji postoji svega par prodavnica u kojima možete da pazarite ono u čemu ćete se razlikovati od drugih, gde i koliko često kupujete?

Dunja Jovanić : Kupujem u high street lancima, što dovodi do toga da smo manje više svi slično obučeni, ali trudim se da taj asortiman kombinujem s komadima domaćih dizajnera, dok u toku godine nekoliko puta odvojim novac za neku krupnu stvar koja običan autfit čini drugačijim. Moja kupovina je uvek dobro isplanirana. Tačno znam kakva torba mi nedostaje, koje boje, kad ću je kupiti, zašto, koji brend...

Saro, jeste li od Dunje pokupili trikove kada je o šopingu reč?

Sara Jo: Glavna “caka” je onlajn kupovina. Odbijala sam da se upustim u to jer mi je bilo nekako sumnjivo – često smo tehnologija i ja dva različita sveta (smeh). Volim da se našalim da me je ona kultivisala u tom smislu. 

Iznenadili smo vas idejom da editorijal uradimo u stilu piknika. Koliko često im se privatno prepuštate?

Sara Jo: Ja imam kucu Noru, Dunja Bejbi, tako da uživamo kada smo sve četiri zajedno u prirodi. Ovo nam je prvi piknik u životu, ali volimo kada smo s društvom negde pored vode.

Dunja Jovanić : Priroda mi s godinama sve više prija i zato bih u narednom periodu volela da kupim kuću na planini i uspostavim piknik lifestyle.

 Često se susrećete s pitanjem da li ste sestre pošto fizički neverovatno ličite, da li ste i karakterno slične?

Sara Jo: Ne biste verovali koliko je tih pitanja. Pamtim jednog gospodina u Londonu koji nas je u liftu sve vreme gledao da bi nas pri izlasku pitao da li smo bliznakinje (smeh). Što se karaktera tiče, glavna razlika je u tome što je Dunja impulsivnija, a ja sve komplikujem. 

Koju osobinu jedna druge biste volele da posedujete, a koje vas izluđuju? 

Dunja Jovanić : Divim se Sarinoj razboritosti, smirenosti, odmerenosti i njenom vaspitanju. Nemam zamerke, iako je istina da je zovem „usporeni film“, ali to je toliko slatko i smešno i pojačava zabavu.

Sara Jo: Dunju krasi neverovatna snaga, zrelost i umeće da uživa u životu. Naravno da se među nama dešavaju i nesuglasice, ali nikad nisu prelazile granicu. Ume da bude baš tvrdoglava i u tim trenucima mi je teško da doprem do nje (smeh).

Koja teže prihvata kritiku, a koja je otvorenija kada su tajne u pitanju?

Sara Jo: Često sam ranije polazila iz svoje tačke gledišta, te sam uglavnom pogrešno shvatala kritike i savete. Dosta sam radila na tome. Što se tajni tiče, sa sigurnošću mogu da kažem da smo obe lojalne i da kada se nešto kaže u poverenju, to zaista ostaje među nama.

Dunja Jovanić: Sara veoma dobro ume da upakuje kritiku. Ja sam, s druge strane oštrija, direktna i surovo realna. Stvari koje jedna drugoj nismo rekle mogu da se nabroje na prste jedne ruke. Volim da se našalim da od nje ne smem ništa da sakrijem. Ako joj ne saopštim, recimo, da idem na tretman lica ili neki drugi nevažan detalj, oseti se kao da sam je isključila iz života. Stoga joj uveče, iz šale, šaljem plan šta ću sutra raditi.

Imate li iste stavove o ljubavi, o tome šta je dozvoljeno za nju učiniti i do koje mere praviti kompromise?

Dunja Jovanić : U principu da, mada za sebe smatram da sam popustljivija, dok Sara tačno zna šta želi. Jedna je od dve osobe u mom životu kojima pričam sve probleme, bilo da su ljubavni ili ne. Nekad je dovoljno da se pogledamo i ne kažemo ništa, jer se svakako razumemo. Obe uživamo u tome da volimo i budemo voljene.

Sara Jo: Znate ono pravilo da svako najbolje zna za druge, ali najmanje za sebe? E, pa čest je to slučaj i kod nas (smeh). Dobro dođe “hladna glava” u situacijama gde može da prevlada afekat.

Koja se brže “diže” kada nastupe teški momenti?

Sara Jo: Obe smo jake po tom pitanju, mada Dunja ističe da sam ja ona racionalnija.

Uspešne ste mlade žene, pa je logično da vas pitam šta je preduslov za perspektivnu karijeru?

Dunja Jovanić: Iza naših karijera stoji mnogo rada, truda, znoja, živaca, istrajnosti i upornosti. Obe smo ludi perfekcionisti. 

 

Komentari (0)

Loading