Celebrity News

Ines Janković: Sin Jug je stigao u pravo vreme, kao i sve najbolje stvari u životu

Ines Janković: Sin Jug je stigao u pravo vreme, kao i sve najbolje stvari u životu

Modna kreatorka Ines Janković (36), čiju sofisticiranu garderobu nose mnoge slavne dame, doživljava najlepši period života, otkad se pre sedam meseci ostvarila u ulozi majke. S porodicom se posle rata u Hrvatskoj preselila u Novi Sad, školovala se u Italiji, a nedugo po završetku studija dizajna enterijera, život ju je odveo na drugu stranu – u svet mode.

‒ Nakon završenih studija, radila sam u porodičnoj firmi. I danas se rado bavim uređenjem enerijera, jedina razlika je što za to sada imam znatno manje vremena, pa više ne radim za klijente, već samo naše privatne prostore. Kada se bavite uređenjem enterijera za druge, problem je u dosta limitiranom slobodnom prostoru za kreativno izražavanje i nekada morate da sledite uputstva ili želje klijenata čak i ako se ne slažete s njima. To je možda bio glavni okidač da se usmerim na modu i kasnije završim i modni dizajn ‒  kaže kreatorka koja je u skladnoj vezi s verenikom Filipom dobila sina Juga. 

Ugostila nas je u porodičnom stanu na Dedinju, koji je kompletno renovirala pre tri godine. Najpre nam je otkrila da je prostor uredila s kolegom, a da je renoviranje trajalo čak šest meseci jer je, kako priznaje, opsednuta detaljima i sitnicama. Ines poseduje i porodičnu vikendicu na Dunavu, nadomak Novog Sada, u kojoj crpi inspiraciju za kreiranje.

Pročitajte: Ines Janković - Mnogo mi znače mentalne vežbe

Ines Janković prvi put pokazala bebu (foto)

Da li vam u Beogradu nedostaje mir Novog Sada, u kom ste pre živeli?

‒ U Novi Sad smo se doselili devedesetih, nakon rata u Hrvatskoj, pa nisam mnogo vezana za taj grad. Imam, naravno, dosta prijatelja tamo, kao i porodicu, ali područje Vojvodine jednostavno nikad nije prijalo mom temperamentu, dok se u Beogradu osećam potpuno kao na svom terenu – sve mi prija, pa čak i gužva.

Koliko vam vremena u toku dana odlazi na posao sad kad imate obaveze oko bebe?

‒ Moj posao generalno nema fiksno radno vreme, tako da imam sreću da često mogu da organizujem posao u skladu sa ostalim obavezama i dosta stvari mogu da završim od kuće putem telefona ili mejla. Kada sam s bebom, trudim se da potpuno budem fokusrana i ne koristim telefon ili kompjuter, osim ukoliko nije neophodno. Kada nemate mnogo vremena, organizacija i praćenje prioriteta je ključ uspeha.

 Da li ste želeli bebu i pre Filipa ili je veza s njim probudila u vama tu želju?

‒  Filip i ja smo bili već u dugoj i ozbiljnoj vezi, međutim nismo forsirali osnivanje porodice. Jugi se desio spontano i baš kao sve najbolje stvari u životu, stigao je u pravo vreme bez ikakvog pritiska.

Fotografije udobnog i  ušuškanog doma na Dedinju dizajnerke Ines Janković pogledajte u novom broju magazina "Story"

 

Komentari (0)

Loading