Celebrity News

Vladimir Stojković o koroni: Mučno i iscrpljujuće - ne daj bože nikome

Golman „Partizana“ već nedelju dana vodi bitku za zdravlje

Vladimir Stojković o koroni: Mučno i iscrpljujuće - ne daj bože nikome

Vladimir Stojković je već sedam dana u kućnom karantinu jer je pozitivan na virus korona i kako je ispričao – bolest je mučna i iscrpljujuća. 

– Ovaj bolnički karantin je mnogo drugačiji i mnogo teži od onog uobičajenog, fudbalskog, na koji smo svi navikli. Već sedam dana sam kod kuće, šta ću...  Tek kada se ovako nešto dogodi čovek počne da ceni prave vrednosti i shvati šta je zaista bitno – rekao je Stojković u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1. 

Kako je rekao, sve je počelo iznenada. 

– Ujutro sam se probudio malaksao i imao sam groznicu, bilo mi je hladno. Bila je to subota ujutro i tog dana smo imali utakmicu. Istuširao sam se na brzinu i bilo mi je malo bolje, ali kada sam ušao u svlačionicu ponovo mi je postalo hladno. Doktor mi je izmerio temperaturu i kada je video da je povišena, rekao mi je da ne mogu da igram i iz preventivnih razloga me je poslao kući. Tada je počeo pakao. Tri dana sam neprekidno imao temperaturu 38,9 ili 39,1, prvi put mi se u životu desilo da toliko dugo imam tako visoku temperaturu. Mučno i iscrpljujuće. Nisam mogao da spavam, imao sam stravične bolove u mišićima pa sam se na svakih pet minuta okretao i prevrtao po krevetu. Ne daj bože nikome... 

 

 

Veoma je zanimljivo i to da je testovima otkriveno da Stojković ima antitela. 

– Imao sam antitela i doktori smatraju da sam imao koronu, ali negde na samom početku pandemije, možda čak u januaru ili februaru, dok smo bili na pripremama u Dohi ili na Zlatiboru. Tada je bilo asimptomatski i bolest je samo prošla kroz mene. Ni sam ne znam kako sam se zarazio jer sam bio jako disciplinovan – nosio sam masku neprekidno, u autobusu, na treninzima... saigrači su mi se stalno smejali zbog toga. Kada na pauzi tokom putovanja stanemo na pumpu, svi kupuju hranu ili piće, a ja sredstvo za dezinfekciju pa im svima prskam ruke – otkriva golman „Partizana“. 

 

 

Kod kuće su, kako kaže, svi dobro i za ovo uključenje morao je da ode u drugu sobu jer su deca u dnevnoj igrala žmurke. 

–Nadam se da ćemo se kada se pojavi vakcina svi vratiti u normalu. Jedva čekam da se vratimo normalnom fudbalu, sa punim stadionima. Kad su tribine prazne onda nema tog osećaja, te emocije, nije to to – rekao je Stojković za „Kec na jedanaest“. 

Komentari (0)

Loading