Celebrity News

Ceca Bojković: Postepeno vraćam snagu

Kada su svojevremeno glumicu Svetlanu Cecu Bojković (73) pitali da li je situacija s koronavirusom plaši, kazala je da nikada ni u jednoj životnoj situaciji, a iza sebe beleži nekoliko vrlo bolnih, nije pristajala na strah.

Ceca Bojković: Postepeno vraćam snagu

Tvrdila je da je virus straha kobniji od bilo kog biološkog, da često ume da bude parališući, menja psihu, te da nikada nije želela tako da živi.

Strogo pridržavanje pandemioloških mera bio je njen način borbe protiv strašne pošasti, koja je odnela mnoge živote, među njima i nekih njenih kolega. Proteklih jedanaest meseci, gde god da je odlazila, slavna dramska umetnica nosila je masku preko usta i nosa, izbegavala je okupljanja i gužvu, što su činili i njena ćerka, glumica Katarina Kaja Žutić (48) i suprug, diplomata Slavko Kruljević.

Svesna da po godinama pripada rizičnoj grupi, Ceca je strogo zaobilazila mesta i situacije koje mogu biti kobne po njeno zdravlje, ipak nevidljivom i vrlo nepredvidljivom neprijatelju nije uspela da utekne.

Pre izvesnog vremena požalila se da se ne oseća dobro, zbog čega se čak dva puta podvrgla PCR testu. Oba puta dobijen je negativan rezultat, međutim loša krvna slika pokazala je da ima Covid-19 i upalu pluća. Mada njeno zdravstveno stanje u tom momentu nije bilo alarmantno, po mišljenju lekara, kućno lečenje nije dolazilo u obzir, stoga je iz preventivnih razloga hospitalizovana. Nedelju dana bila je smeštena u KBC "Dragiša Mišović" gde je, kako tvrdi, imala najbolju negu.

Ata Images

 

 

– Svim lekarima i sestrama želim da zahvalim na ukazanoj pomoći i medicinskoj nezi. Zaista su svi do jednog bili divni prema meni i vrlo profesionalni. Uživala sam – rekla je glumica, koja je ovim putem demantovala navode po kojima se prema medicinskom osoblju ponašala nekorektno.

– To su sve maliciozne laži i izmišljotine koje po medijima kruže ne znam iz kog razloga. Ponoviću vam da mi je bilo predivno sa svim tim ljudima. Baš su me lepo pazili i mazili.

Ceca je takođe opovrgla i spekulacije po kojima, osim korone, navodno boluje od retkog oblika klostridije, koja napada ljude u godinama i one koji su imali hiruršku intervenciju.

– Videla sam da se pisalo da sam dobila smrtonosnu bakteriju, ja jesam nešto dobila zbog upotrebe antibiotika, ali to nikako nije to što se pisalo. Zdrava sam, prava sam, nemam temperaturu niti poremećaje drugog tipa – otkrila je glumica koja je protekle nedelje, nakon detaljnih analiza i anamneza lekara, otpuštena iz bolnice. Tvrdi da se oseća odlično i da ne postoji nijedan razlog da sumnja u procenu medicinskih stručnjaka, niti se boji za svoje zdravlje.

Pročitajte: Ceca Bojković potresno o kolegi Marku Nikoliću - nije zaslužio takav odlazak

 

 

– Ma, kakav strah, pa ne bi me pustili s klinike da je drugačije, niti bih ja ikada želela da izađem na svoju ruku i bez odobrenja lekara. Kod kuće sam i, što je najvažnije, dobro se osećam – istakla je ona.

Kako epidemiološke mere nalažu, dramska umetnica dve nedelje će provesti u kućnoj samoizolaciji, tokom koje će njeni najdraži negovatelji biti ćerka i suprug, a veruje se da nestrpljivo čeka oporavak kako bi mogla da se vrati onome što najbolje zna da radi, glumi.

Ceca je početkom godine započela rad na TV seriji “Tri muškarca i tetka”, koja će, ako sve bude teklo po planu, s emitovanjem početi na proleće. Reč je o sitkomu u kom pored nje glavne uloge tumače Seka Sablić, Marko Janketić, Milan Vasić, Petar Božović, Hristina Popović, Marijana Mićić, Branka Jovanović, Teodora Bjelica i Tijana Kondić.

 

 

– Šest dramaturga piše seriju. Priču nose muškarci koji žive u kući tetka Milke, koju igra Seka Sablić, dok ja tumačim njenu sestru Živku. Svi u toj kući su mućkaroši, tako žive i snalaze se. Dosta je to duhovito napisano. Lepi su likovi i odnosi – rekla je o pomenutom projektu Ceca

Komentari (0)

Loading