Celebrity News

Poslednji pozdrav Panonskom mornaru: Đole Balašević sahranjen uz taktove "Olivere"

Đorđe Balašević sahranjen je u nedelju 21. februara u prisustvu najbližih članova porodice. Fanovi, su se od Panonskog mornara oprostili uz taktove njegovih pesama, a porodica ga je ispratila uz zvuke tamburaša, koje je za života neizmerno voleo.

Poslednji pozdrav Panonskom mornaru: Đole Balašević sahranjen uz taktove "Olivere"

Đorđe Balašević sahranjen je u nedelju 21. februara na Gradskom groblju u Novom Sadu. Porodica nije želela masovno okupljanje, a Đoleta su na večni počinak ispratili tamburaši, koji su svirali njegove pesme. Članovi porodice, poslednju počast, odali su Panonskom mornaru, uz suze i neopisiv bol.

Tamburaši su između ostalih, odsvirali i "Oliveru", živu priču o ljubavi, koja će nadživeti Đoleta, a Olju uvek podsećati na to, da je kraje sebe imala onoga, koji se jednom sreće. 

Pročitajte: Đorđe Balašević: Panonski mornar otplovio u večnost

Ata Images

 

 

Đole Balašević napustio nas je u šesdeset osmoj godini života, a za sobom je ostavio stihove koji će se prenositi "s kolena na koleno", kao i živu ljubavnu priču, koja će ostati kao sećanje koje ne umire.

Ata Images

 

Iako brojni fanovi i poštovaoci njegove umetnosti nisu imali prilike da prisustvuju sahrani, Đoleta su ispratili na gradskim trgovima Beograda i Novog Sada, uz taktove njegovih pesama, suze i bol.

U Novom Sadu juče je bio Dan žalosti a i danas u tom gradu sve će biti posvećeno omiljenom Đoletu.

Pročitajte: Đorđe Balašević je preminuo, ali ovi stihovi ostaće zauvek

Ata Images

 

Podsetimo, Balašević je 16. februara primljen na Infektivnu kliniku u Novom Sadu gde se lečio od upale pluća. Lekari su preduzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. U petak, 19. februara mu se stanje dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema. Višesatni napori lekara KCV, na žalost, nisu urodili plodom i Balašević je preminuo tri meseca pre 68. rođendana.

Pročitajte: Preminuo Đorđe Balašević

 

 

 

Komentari (0)

Loading