Celebrity News

Sanja Ilić sahranjen: Porodica odlučila da počiva pored svoje velike ljubavi

Sahrana Sanje Ilića održana je na Novom groblju, a brojni prijatelji i porodica nisu mogli da zadrže suze. Legendarni muzičar sahranjen je kraj svoje velike ljubavi Zlate Petković.

Sanja Ilić sahranjen: Porodica odlučila da počiva pored svoje velike ljubavi

Kompozitor Aleksandar Sanja Ilić sahranjen je 12. marta na Novom groblju i to u krugu porodice, po njegovoj želji.

Sanja Ilić preminuo je 7. marta od posledica korona virusa, a komemoracija u čast legendarnog muzičara održana je 11. marta.

Sahrani su prisustvovali najbliži članovi porodice i brojni prijatelji, a sin Andrej nemo je stajao pored kovčega i primao izjave saučešća. 

Kompoziror je sahranjen pored svoje prve supruge, glumice Zlete Petković, dok njegova druga supruga nije pojavila ni na komemoraciji, ni na sahrani supruga.

Komemoracija Sanji Iliću održana je 11. marta uz potresne govore najbližih prijatelja

Brojni članovi porodice, prijatelji i poštovaoci Sanjinog rada okupili su se kako bi preminulom muzičaru odali počast. Među prvima pristigao je sin Sanje Ilića, Andrej, kao i njihov kum, glumac Irfan Mensur, koji se od Sanje oprostio potresnim govorom.

Pored Irfana, od Sanje su se oprostili i Radoš Bajić, Sloba Marković, Ljubomir Dimitrijević, Mladen Lukić i Silvana Grujić.

- U danima smrti i bola kažemo da Sanje nema i da je otišao prerano. Bio je pesnik mira. Mnoge je nas pretvorilo u princeze. RTS je bio na ponos. Minutom ćutanja za Sanju na početku komemoracije. Prvo govori muzički urednik Silvana Grujić. Ona govori o nastanku Balkanike, ali vrhunac njegovog stvaralaštva je delo Konstantin Magnus. Sanja je ponovo sa svojom Zlatom - rekla je Silvana.

Radoš Bajić osvrnuo se na svoju borbu sa koronom, a zatim se potresnim rečima obratio prisutnima:

- Dragi prijatelji, kad vas gledam s brnjicama pitam se da li smo na gubilištu i ko će da pretekne. Irfan i ja smo pretekli, on nije. Sanji nije bilo vreme za umiranje. Moje saučešće porodici. Otišao si nam iz života ali nećeš iz sećanja.

Ata Images

 

Mladen Lukić, najmlađi član benda Balkanika, o Sanji je govorio ovako:

- Imaju svi više prava da govore od mene. Najmlađi sam član u bendu. Poslednje što me naučio kako kvarno iz Takovske u Majke Jevrosime. S njim je rad bio ekskurzija. Najbolji profesor, a ponašao se kao đak - završio je on.

 

Komentari (0)

Loading