Celebrity News

Legendarna glumica iz "Žikine dinastije" izgubila poslednju bitku: Preminula Dara Čalenić

Preminula Dara Čalenić, legendarna glumica, koja je ostavila upečatljiv trag na filmskom nebu, ulogama u "Žikinoj dinastiji" i "Put oko sveta za 80 dana".

Legendarna glumica iz "Žikine dinastije" izgubila poslednju bitku: Preminula Dara Čalenić

Darinka Dara Čalenić izgubila je borbu za život 12. marta u 87. godini života, nakon duge i teške bolesti, prenosi Kino-Teatar. Sahrana će biti održana u krugu porodice u Novom Sadu.

Već četiri decenije Dara nije živela u Srbiji, u kojoj se sticajem teških okolnosti našla pre četiri godine, kada je nakon moždanog udara, ostala prikovana za postelju. Tom prilikom dala je jedan od retkih intervjua u svojoj karijeri.

O svojoj životnoj ulozi, u filmu "Žikina dinastija" tada je govorila ovako:

- Nisam to ništa gledala do pre dva meseca. Dopalo mi se. Gidra i ja smo kao stvoreni za komediju, pa nije ni čudo što nas je reditelj spojio i izabrao da nosimo film. "Žikina dinastija" je napravljen za narod, a mi smo prema sebi veoma strogi. Film se voli zbog Gidre, a malo i mene. Ne mislim da sam neka velika glumica. Gledaoce ne možete prevariti. U ovoj priči su se prepoznali obični ljudi i svako je pronašao nešto što ga zanima.

Pročitajte: Preminula Marija iz "Žikine dinastije": Rialda Kadrić nas iznenada napustila

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @yukultura

Sa suprugom Vladom Petrićem, odselila se u Ameriku, zbog čega je napustila glumu. Ipak, zbog ove odluke nikada nije zažalila:

- Nije mi žao. Otišla sam i iz 'Žikine dinastije' jer nisam živela u Srbiji. Amerika je bila zanimljiva za mene kao umetnika. Odlazila sam na izložbe, u pozorište i filmske susrete. Družili smo se s Endijem Vorholom i Lorin Bekol, a Orson Vels je često bio u našem društvu. Davno je bilo da se setim - pričala je ona a prenosi "Kurir".

Komentari (0)

Loading