Celebrity News

Još jedna legenda otisnula se u večnost: Preminuo Dragoljub Đuričić

Preminuo Dragoljub Đuričić, od posledica korona virusa. Legendarni muzičar boravio je u bolnici "Dragiša Mišović" do svog poslednjeg dana.

Još jedna legenda otisnula se u večnost: Preminuo Dragoljub Đuričić

Čuveni muzičar, kog pamtimo po legendarnim bubnjarskim izvedbama u grupama "Leb i sol", "Kerber" i "Yu grupa", a koji je svirao sa velikim Đoletom Balaševićem i Čolom, preminuo je u šezdeset osmoj godini života.

Hospitalizovan je 24. februara, a borvu za život izgubio je od posledica korona virusa. Njegovo stanje pre pet dana poboljšalo se i bio je skinut sa respiratora, nažalost, posledice virusa nije izdržao.

Pročitajte: Dragoljub Đuričić hospitalizovan zbog virusa korona

 

 

Dragoljub Đuričić rođen je 10. oktobra 1953. godine. Karijeru je sedamdesetih započeo u Crnoj Gori, d abi u Beograd stigao 1975. godine. Kao član grupa i studijski muzičar za sobom je ostavio čak 70 albuma, odsvirao je preko 6.000 koncerata i nastupao na svim kontinentima izuzev Antarktika.

Krajem devedesetih osniva "The drums company", a komponovao je za balet, pozorišne predstave, i nastupao na sportskim manifestacijama. Iako će ga Srbija i region pamtiti kao velikog muzičara, on je bio i slikar.

Komentari (0)

Loading