Celebrity News

Kraljevi roka okupili se da odaju poslednju poštu legendi: Sahranjen Dragoljub Đuričić! (foto)

Sahrana Dragoljuba Đuričića održana je danas na Novom groblju, a od muzičke legende oprostili su se porodica, prijatelji, kao i brojni velikani rok muzike.

Kraljevi roka okupili se da odaju poslednju poštu legendi: Sahranjen Dragoljub Đuričić! (foto)

Bubnjar, koji je preminuo 15. marta u šezdeset osmoj godini, od posledica korona virusa, danas je ispraćen na beogradskom Novom groblju.

Na ispraćaj za kremaciju legende, došli su najbliži, kako bi muzičkoj legendi odali poštu, dok su se u pozadini čuli odjeci bubnjeva, koje je Dragoljub svirao čitavog života.

Pored brojnih prijatelja, na sahranu su došli i kraljevi roka, braća Jelić, osnivači "YU grupe", Rambo Amadeus i Milan Đurđević, kao i glumci Branimir Brstina i Vladan Savić.

Potresan govor održao je sin Dragoljuba Đuričića, čije su reči mnogima naterale suze na oči.

- Dragi tata, od malena sam znao koliko je moj otac voleo muziku, sa kojim velikim muzičarima je svirao i družio se, koliko je voleo ljude, rodnu Crnu Goru, crtanje i sport. Koliko je voleo život. U ova četiri dana sam saznao koliko koliko je ljudi njega volelo i cenilo. Zapamtiću ljubav, strast i energiju sa kojom je voleo i stvarao ritam i muziku. Bio je nesebičan da svoju veštinu i znanje prenese i mlađim generacijama, da pomogne ljudima u nevolji, ali i njegovu hrabrost i borbenost za društvene vrednosti koje je voleo. Hvala osoblju bolnice "Dragiša Mišović" koji su se borili za njegov život do poslednjeg trenutka, hvala udruženju muzičara, svim prijateljima i kolegama koji su mu se javili i svim ljudima koji su ga voleli i poštovali - rekao je Dragoljubov sin i dodao:

Pročitajte: Još jedna legenda otisnula se u večnost - Preminuo Dragoljub Đuričić

Ata Images

 

- Tata moj zauvek ćemo te voleti. Ti i ja ćemo se sresti jednog dana. Do tad ćemo gledati naš Partizan. Tvoj ritam će zauvek odzvanjati svetom. Putuj miran jer tvoj život je značio. Slava ti - potresne vesti mladića prenosi "Blic".

 

Komentari (0)

Loading