Celebrity News

Kreatorka Irena Grahovac zbunjena: Mesec dana od vakcine ni suprug ni ja nemamo antitela

Irena Grahovac korona virus shvatila je veoma ozbiljno, pa su ona i suprug odlučili da se vakcinišu. Nakon što su primili obe doze vakcine, provelrili su da li sada imaju antitela, ali usledio je šok...

Kreatorka Irena Grahovac zbunjena: Mesec dana od vakcine ni suprug ni ja nemamo antitela

Modna Kreatorka Irena Grahovac, kao i njen suprug, odlučili su da se vakcinišu protiv korona virusa, kako bi svoj život talje mogli da nastave iole normalno. Pa ipak, nakon što je prošlo više od mesec dana od revakcine, njih dvoje nemaju antitela.

Kreatorka je odmah istakla da ona i njen suprug nisu poborci "antivaxera", da su spremni da prime i treću dozu ukoliko je to moguće, ali i da su u najmanju ruku zbunjeni ishodom.

Pročitajte: Irena Grahovac - Poznata kreatorka otvorila nam je vrata svog doma

Petar Đorđević

 

- Svi smo kontrolisali antitela, što je valjda bilo logično da uradimo posle vakcine. Njih nema, ali osećamo se dobro. A šta ćemo činiti dalje, zavisi od toga šta će nam reći lekari. Ja svakako nisam protiv vakcinacije. Da jesam – ne bih se vakcinisala. Sad čekam da vidim šta će se desiti, to je jedino što mogu - rekla je ona za "Nova.rs".

- Volela bih da mogu da primim tu treću dozu. Naravno, ako i kada lekari odobre - rekla je ona.

Inače, ona je nedavno rezultate testa podelila i na svom "twitter" nalogu, kako bi upoznala brojne građane sa činjenicom da bi nakon vakcinacije bilo pametno odraditi test na antitela.

Ubrzo nakon objave, mnogi su je na pomenutoj društvenoj mreži kritikovali da promoviše antivakcinaciju, a ona je odmah iznela obrazloženje.

- Ja verujem u nauku, verujem da postoje i drugi mehanizmi odbrane organizma od virusa sem antitela. Ipak, sve je to toliko novo da treba da prođe vreme da saznamo više. Verujem da ćemo vakcinom u jednom trenutku uspeti da zaustavimo koronu, s tim što mislim da u Srbiji nije dovoljno ljudi vakcinisano da bi se jasnije videlo kolika je efikasnost vakcinacije - zaključila je ona svoj razgovor za pomenuti portal.

Lekari ipak tvrde, da ste čak i ako nemate antitela, nakon vakcinacije zaštićeni.

- Ne treba da nam jedini kriterijum zaštite bude nivo antitela. Njih i ako nema, to ne znači da nismo zaštićeni jer postoji ćelijski imunitet. T-ćelije su u senci, mirne i jave se po potrebi, ako se nekad izložimo virusu i tad nas štite, a postoje i posle preležane bolesti i posle vakcine. Dakle, nivo antitela i efikasnost vakcine nisu sinonim. Pritom, mi i dalje ne znamo koja je to vrednost antitela koja nas štiti - rekao je za isti portal profesor dr Radan Stojanović.

Komentari (0)

Loading