Celebrity News

Vudi Alen u vrtlogu jezivih priča

Vudi Alen četvorostruki dobitnik Oskara na udaru je javnosti zbog dokumentarca u kom se tvrdi da je izvršio seksualno zlostavljanje, a njegova bivša emotivna partnerka i usvojena ćerka, žrtva nasilja, prvi put govore o činu koji se dogodio pre tri decenije

Vudi Alen u vrtlogu jezivih priča

Duhovi prošlosti oživeli su i ponovo zakucali na vrata glumca i reditelja Vudija Alena (85), koji je pre nešto više od 30 godina prijavljen za seksualno zlostavljanje usvojene ćerke Dilan O`Salivan Farou (35). Optužbe protiv njega tada je iznela glumica Mia Farou (76), s kojom je proveo dve decenije u vanbračnoj zajednici. Nažalost, usled nedostatka dokaza, slučaj nije procesuiran, a Vudi je na konferenciji za štampu pokušao da se opravda govoreći da je reč o potezu ostavljene žene, koja podmuklo koristi maloletno dete da dođe do cilja. Mada su pravosuđe i dobar deo Holivuda stali na stranu slavnog umetnika, njegova reputacija nije više bila na istom nivou. Brojne angažmane je izgubio, a kako je vreme prolazilo, sve manje je snimao. Taman kada je pomislio da se situacija u potpunosti smirila, da je publika zaboravila ili bar potisnula iz sećanja pomenuti događaj, priča o seksualnom uznemiravanju ponovo je dospela u žižu medijskog interesovanja i to u vidu dokumentarca “Alen protiv Farou”, čija je prva epizoda već prikazana na jednoj od svetski poznatih platformi HBO GO. U ostvarenju reditelja Kirbija Dika i Ejmi Ziring kao jedna od glavnih sagovornica pojavljuje se njegova bivša partnerka i majka njegovo dvoje usvojene i jednog biološkog deteta Mia, članovi uže i šire porodice, prijatelji, kao i sama žrtva nasilja. Prvi put Dilan je javno progovorila o dugogodišnjem napastvovanju, koje je trpela do svoje sedme godine.

Profimedia

 

– Trpela sam sumnje, ispitivanja i poniženja, istovremeno boreći se s neprospavanim noćima i napadima panike. Dugo mi je trebalo da shvatim da istovremeno možeš nekoga da voliš i da ga se bojiš. Zapravo, mislim da tek sada, kao odrasla osoba, razumem svoja osećanja. Volela bih da sam bila snažnija i da nisam tako lako podlegla pritisku – dirljivim rečima počela je izlaganje Dilan, a potom se prisetila odnosa koji je u početku gajila sa ocem. Ispunjavao joj je sve želje i bio privrženiji nego drugoj deci. 

– Kad god bi ušao na vrata, kao da ga je magnet privlačio meni. Posvećivao mi je pažnju sve vreme, vrlo intenzivno. Kada ga nije bilo, na stolu mi je ostavljao stripove s porukama, svakog jutra su me čekali. S njim sam pogledala svoj prvi mjuzikl. Obožavala sam ga. Bio je tako duhovit. Kraj njega sam se osećala posebno – izjavila je ona.

U idiličnom odnosu koji su Dilan i Vudi, bar u početku, gajili istovremeno je uživala i Mia. Bila je presrećna što se vole, jer glumac ranijih godina nije pokazivao mnogo interesovanja za decu i porodicu. Nije mogla ni da nasluti šta stoji iza te privrženosti, a tvrdi da je prve znake nezdravog, patološkog ponašanja svog izabranika primetila tek kada je na svet donela sina Ronana (33).

Pročitajte: Bio joj je očuh a onda postao suprug: Žena Vudi Alena prvi put progovorila o velikoj izdaji!

Profimedia

 

– Porođaj je bio težak. Bila mi je potrebna pomoć, nažalost, njega nije bilo. Mislio je da želim da budem sama sa bebom i vrlo mudro Dilan sklanjao od mene. Odvodio bi je, iako sam ga molila da to ne čini, dok je njoj govorio kako je ne želim. U jednom momentu postojali su samo njih dvoje. Usredsredio se na nju dok drugu decu nije hteo da viđa – prisetila se događaja od pre 33 godine Farou i dodala da takav odnos oca i ćerke nikome u porodici nije bio jasan, ali da razloga za uzbunu nije bilo sve dok sama Dilan nije shvatila da se nešto čudno događa i počela da se povlači u sebe.

– Da moj i tatin odnos prevazilazi granice, shvatila sam kada sam otišla kod drugarice. Igrale smo se lutkama u njenoj sobi i u neko doba primetila sam da njen otac nije s nama. Pitala sam se kako je to moguće kada je moj uvek bdeo nada mnom. Stalno me je držao u krilu i lovio "šapama". Sećam se da smo jednom ležali u njegovom krevetu u donjem vešu i grlili se. Obmotao se oko mene na vrlo intiman način, osećala sam njegov dah. To, međutim, nije bila jedina neprijatna situcija. Dobro pamtim njegova uputstva kako da mu sisam palac. Sedeli smo na stepeništu kuće, a on mi je govorio šta da radim jezikom – ispričala je Dilan, koja je s vremenom od razigrane devojčice postala ćutljiva i plašljiva. Kada bi se Vudi pojavio na vratima, bežala je i zaključavala se u kupatilo, a one koji su bili oko nje molila je da je sakriju. Mia je, stoga, odlučila da je sa svega pet godina pošalje kod psihologa, mada se uveliko nosila mišlju da je zapravo Vudi razlog njene nagle promene.

– Sedeli smo na podu kada ju je on grubo pljesnuo po ruci. Pitala sam ga zašto je to uradio, rekao mi je da ga je uhvatila za penis. Pomislila sam: "Zašto bi malo dete to uradilo i šta se to među njima događalo, a da uključuje genitalije". Počela sam da se ponašam kao policajac, stalno strepeći da ću zateći nešto što ne bi trebalo. Prvi znak da je vreme da se protiv njegovog ponašanja pobunim dogodio se kada me je jedna od najboljih psihoterapeutkinja pozvala i naglasila mi da joj Vudijev i Dilanin odnos ne izgleda dobro, te da bi on trebalo da pođe na terapiju. Kada sam mu to predložila i objasnila razlog, prvo me je napao, zatim je sve negirao i probao od mene da napravi ludaču, a potom pristao da ide na lečenje. Smirivao me je rečima da će se promeniti i molio da ga upozorim ako ponovo pretera. Mislila sam da je tome došao kraj i da ćemo nastaviti da živimo složno kao porodica – kazala je glumica, koja je ubrzo saznala da njen izabranik neprimerena osećanja gaji i prema usvojenoj ćerki Sun Ji. Ceo svet joj se srušio kada je na njegovom stolu pronašla njene golišave fotografije.

Profimedia

 

– Uzela sam ih, stavila u džep i krenula napolje. Toliko sam se tresla da nisam ni dugme u liftu mogla da pritisnem. Kada je Vudi došao kući, govorila sam mu da ide, ali on je četiri sata pokušavao da mi objasni svoje ponašanje. Prvo je govorio da voli Sun Ji i da želi da se oženi njom, a onda da je to usput smislio jer mu se učinilo da bolje zvuči, da zapravo mene voli i da je pogrešio.

Nedugo nakon srceparajućeg razgovora emotivnih partnera, čuveni reditelj se stvarno oženio poćerkom i s njom usvojio dvoje dece, što je početak raspada njegove i Mijine porodice, koja je u tom momentu s biološkom i usvojenom decom brojala 17 članova. Trideset godina kasnije porodični odnosi nisu izglađeni. Sun Ji tvrdi da je jedina osoba od koje je trpela zlostavljanje zapravo bila Mia Farou, da ju je godinama ponižavala i govorila da ne ume da čita. Mozes, jedan od usvojenih sinova, takođe je stao na očevu stranu, dok ga je biološki sin Ronan prezreo.

 

Komentari (0)

Loading