Celebrity News

Una i Stevan Piale za "Story": Rosa na brata ili sestru neće dugo čekati!

Stevan i Una Piale osam meseci od rođenja ćerke govore o roditeljskim izazovima koje vešto usklađuju s profesionalnim obavezama i o planovima za drugo dete

Una i Stevan Piale za "Story": Rosa na brata ili sestru neće dugo čekati!

Ni sanjali nisu glumac Stevan Piale (34) i njegova supruga, prevodilac Una (32) koliku ljubav, odgovornost, ali i strepnju može roditeljstvo da probudi u čoveku sve dok u njihove živote nije došla Rosa. Devojčica, koja izgledom podseća na mamu, dok poseduje tatinu radoznalost i nestrpljivost, razlog je za ponos mladog bračnog para koji, od kako je mezimicu u avgustu prošle godine doveo iz porodilišta u svoj dom na Dorćolu, ne skida osmeh s lica i rado se prepušta svim aktivnostim koje se tiču nje - Una za sada malo više, Stevan zbog profesionalnih obaveza malo manje. Potpuno su joj posvećeni, uživaju da kamerom beleže svaki njen pokret i ne kriju da već razmišljaju o modelima vaspitanja koje će kada malo poraste praktikovati.

Koliko vremena vam je bilo potrebno da se prilagodite novom načinu života koji je usledio Rosinim rođenjem?

Una: Moram da priznam da se u većoj meri Rosa prilagodila našoj svakodnevnici, nego što smo mi navike menjali zbog nje. I ranije, pre nego što sam postala majka, volela sam da provodim vreme kod kuće, a jedina primetna razlika je možda u toj odgovornosti koju roditeljska uloga nosi. Budući da Stevan dosta radi i često je odsutan od kuće najveći deo poslova oko Rose, samim tim i odgovornost preuzimam ja. Nekada puknem s živcima jer sam sama, ali to vrlo kratko traje.

Stevan: Iz mog ugla nije došlo do većih korekcija, osim što umesto jedne sada kod kuće imam dve gospođe. (smeh) Proteklih meseci dosta sam zbog snimanja bio odsutan, ipak to me nije sprečilo da ovladam svim aktivnostima koje se tiču Rose, od presvlačenja do uspavljivanja. Dobra strana je što je beba za poželeti. Od devet sati uveče do devet ujutru spava, a preko dana nema većih problema. Smeje se konstantno, a kenjkava je jedino kada joj se spava ili je gladna, što je normalno u tom uzrastu.

Pročitajte: Miljenici ženske publike Luka i Stevan u zagrljaju ovih lepotica (foto)

 

 

Stevane, strahujete li da ćete zbog toga što većinu dana provodite na snimanjima propustiti Rosine novitete, prve zubiće, korake, reči?

- Naravno da strah postoji i već se događaju propusti, ali imam sreće što mi Una svakodnevno šalje video klipove i ne dozvoljava da budem neupućen. Gde god da se u tom momentu nalazim otvaram ih i gledam, a primetio sam i da sam postao jedan od one najgore vrste roditelja koji svima oko sebe dosađuju fotografijama svog deteta. Često sebe uhvatim da govorim: "Evo vidite ovo je moje dete". (smeh) Šalu na stranu, ali svi prijatelji koji su se ostvarili u istoj ulozi govore mi da ovaj period u kom je Rosa sada brzo prođe i da treba da se potrudim da ugrabim svaki sekund s njom, stoga jedva čekam profesionalnu pauzu od aprila do maja, kada ću njoj i Uni moći u potunosti da se posvetim.

Ko je od vas dvoje veći paničar kada bebi krene nosić da curi, dobije temperaturu...?

Una: Po tom pitanju sam ja strašna. Ne daj bože da joj se pojavi alergija ili mi se učini da je pogrešno trepnula, presečem se. Najgore je bilo kada je u pet sati ujutru dobila temperaturu. Odmah smo je odveli u Tiršovu, kao bez duše smo trčali, kao da ne može da dočeka osam, devet da odemo kao ljudi. Možda malo preterujem, ali istini na volju nisam neurotična, zar ne Stevo?

Stevan: Una je veliki hipohondar. Šest godina pre rođenja ćerke svakodnevno sam lečio njene tumore, multipla skleroze... Zalečim ih za dan razgovorom, zagrljajem, nekada odemo i do lekara na pregled....Jedan dan ima jednu bolest, sutradan drugu i tako ukrug. Promena je ta što sada imam dve žene koje moram na taj način da lečim. (smeh)

Pročitajte: Stevan Piale o velikoj ličnoj tragediji - Otac je nakon nesreće ostao nepokretan

Petar Đorđević

 

Koji model vaspitanja ćete primenjivati kroz koju godinu, kada Rosa malo poraste? Hoćete li pratiti model svojih roditelja?

Una: Ja sam se, s obzirom na to da je moja mama bila vrlo stroga i da smo sestre i ja vrlo lepo vaspitanje, uzdala da ću se voditi njenim modelom. Zamišljala sam se kao oštrog i nepopustljivog roditelja, što mi je sada užasno smešno, jer se po svemu sudeći to neće dogoditi, a sve mi se više čini da ni Steva neće moći da izigrava strogoću.

Koliko ćete čekati da Rosi podarite brata ili sestru?

Una: Budući da bih volela da imamo više od dvoje dece, po neki proračunima trebalo bi već za godinu, dve da idemo na drugo dete, a potom i na treće. Treba početi na vreme s tim.

Opširniju priču čitajte u aktuelnom broju magazina "Story".

story

 

 

Komentari (0)

Loading