Celebrity News

Žrtva žrtvi: Danijela Štajnfeld se obratila Merimi Isaković

Danijela Štajnfeld i Merima Isaković imaju mnogo toga zajedničkog. Obe su kao mlade glumice napustile svoju zemlju, obe su napravile karijere u inostranstvu, obe su se godinama nosile sa traumom i obe su, svaka na svoj način odlučile da nakon što su pobedile sebe, pomoć pruže drugima. Obe su silovane, a kako kažu, dželat njihove sreće je isti - Branislav Lečić.

Žrtva žrtvi: Danijela Štajnfeld se obratila Merimi Isaković

Foto: Elena Mudd

Nakon što je Srbiju ponovo uzdrmala potresna ispovest jedne žene, koja je ustala da posle četiri decenije ispriča svoju stravičnu ispovest, kako bi na kraj stala, pre svega nepoverenju u reč žrtve, oglasila se i Danijela Štajnfeld.

Na svojim mrežama, Danijela Štajnfeld, koja je pre samo dve nedelje javno istupila i rekla da ju je kolega Branislav Lečić seksualno zlostavljao, 7. maja 2012. godine, podelila je potresnu ispovest Merime Isaković, nekadašnje jugoslovenske glumačke zvezde, uz ove reči.

- Hvala, Merima, što si održala svoju reč.

Pročitajte: Još jedna glumica optužila Lečića za silovanje - Merima Isaković otkrila da je tada imala samo 18 godina

Nekadašnja glumica, a danas prestižni psiholog i klinički neuropsiholog, posle 43 godine ispričala je svoju priču, kako bi, kako sama kaže, održala reč, datu silovatelju, ali i svakoj žrtvi.

-  Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta.

- “Opraštam ti”, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. “Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.” - rekla je Merima za "Nedeljnik" pa dodala:

Pročitajte: Danijela Štajnfeld iznela oštre optužbe na račun Branislava Lečića, evo šta on kaže na to

Privatna Arhiva

 

- Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije.

Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja - istakla je nekadašnja glumačka zvezda.

Povodom novih optužbi za silovanje, glumac Branislav Lečić, još uvek se nije oglasio.

Komentari (0)

Loading