Celebrity News

Kraljevska porodica skrhana bolom: Preminuo princ Filip

Preminuo princ Filip, vojvoda od Edinburga, u 99. godini života. Sve zastave na znamenitim zgradama spuštene su na pola koplja, a Veliku Britaniju očekuje period žalosti.

Kraljevska porodica skrhana bolom: Preminuo princ Filip

Tužne vesti potvrdila je kraljevska porodica, koja je skrhana ovim velikim gubitkom. Smrt princa Filipa, posebno je potresla njegovu suprugu, kraljicu Elizabetu II.

- Sa velikim žaljenjem obaveštavamo vas da je kraljica potvrdila smrt svog voljenog supruga,njegovog kraljevskog visočanstva, princa Filipa, vojvode od Edinburga.

Preminuo je u jutarnjim časovima u zamku Vindsor - stoji u zvaničnom obaveštenju na "Twitter" nalogu kraljevske porodice.

Pročitajte: Kraljica Elizabeta u strahu - Vesti o zdravstvenom stanju princa Filipa, sve zabrinule

Zdravstveno stanje princa Filipa već neko vreme je ugroženo, zbog čega se 2017. godine povukao sa kraljevskih dužnosti. Od tada je u javnosti retko viđan, a svoje poslednje dane proveo je u dvorcu Vindsor, gde se sa suprugom sklonio tokom pandemije korona virusa. U njenom društvu proslavio je sedamdeset tri godine skladnog braka, kao i svoj 99. rođendan.

Tokom marta bio je hospitalizovan zbog infekcije, a samo nekoliko nedelja nakon što je pušten sa lečenja, princ Filip je izgubio borbu za život.

- Princ Filip se nekoliko prethodnih dana nije osećao dobro. Pozvan je doktor i on je prevezen u bolnicu, ali ne na hitan prijem. Nema veze sa korona virusom - rekao je izvor tada, prenosi "People". 

Infekciju je lečio najbolji lekarski tim, ipak, njegov organizam, već izmučen, nije izdržao.

 

 

Komentari (0)

Loading