Celebrity News

Zašto Putin krije decu? Tajni život ćerki vladara Rusije

Autor: | 10/04/2021

Evocirajući uspomene na svoje detinjstvo, što je Vladimir Putin (68) učinio u jednoj izuzetno retkoj prilici za sve ove godine, otkrio je da je morao da se bori za odobravanje svoje majke, za njeno razumevanje i podršku, navodeći kao primer njeno odsustvo kada je kao mali želeo da ide na treninge džudoa. Psiholozi verovatno ne bi bili iznenađeni ovakvim početkom biografije ruskog predsednika, čoveka koji svojoj zemlji nije samo to, već i otac i majka, i koji neretko slično roditeljsko raspoloženje pokazuje prema svojim potčinjenima.

Zašto Putin krije decu? Tajni život ćerki vladara Rusije

Priče mnogih totalitarnih vladara kriju sličnu pozadinu, ali Putinova je pokrenula jedno važno pitanje – koliko uopšte znamo o jednom od najvećih lidera na svetu, a na ovim našim prostorima verovatno i najvoljenijem stranom predsedniku?

Utisak je da o Putinu znamo onoliko koliko je želeo da nam dozvoli, a nekad i manje od toga. Dok se podaci o njegovoj najužoj porodici često svrstavaju u domen spekulacija, pre nego činjenica, ruski predsednik jedino je na tanjiru nudio sliku koju bi voleo da svet ima o njemu samom, a i tu je upitno do koje mere je ta slika ispravna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cowry News (@cowrynews)

Vladimira znamo kao neustrašivog mačo mena koji jaše konje, diže tegove i go do pojasa pozira za fotografisanje. S druge strane, kao porodičnog čoveka retko smo mogli da ga upoznamo, iako je poznato da porodicu ima već decenijama, koliko traje i njegova vladavina. U svetlu opisanih okolnosti, neko bi s pravom mogao da stavi znak pitanja ispred informacije da Putin ima dve ćerke, mada je danas makar to prilično izvesno, dok se sve glasnije sumnja da ih ima i više. Dakle, poznate su nam dve naslednice, Marija (35) i Jekaterina (34) koje je Putin dobio iz braka s bivšom stjuardesom Ljudmilom Škrebnjevom, s kojom je bio u braku tri decenije, pre nego što su se razveli 2013. godine. Imajući u vidu kako im je brak počeo, dobro su i potrajali. Naime, dugo se prepričavalo kako su se nakon gala svadbe na luksuznom brodu “Neva” otisnuli na medeni mesec na Jaltu da bi Putin odjednom doneo odluku da bez svoje supruge otputuje na promociju jednog automobilskog brenda, iako se Ljudmila nadala da će biti pozvana da krene s njim. Usledile su godine zajedničkog života u kojem su dobili dve ćerke, ali tačno tri decenije kasnije pokazalo se da neke razlike više ne mogu biti pomirene. Rastali su se, kako je to zvanično saopšteno, sporazumno, u dobrim odnosima, ali od tada je majka Putinove dece potpuno nestala iz ruske javnosti.

Njihove ćerke sve ove godine su gotovo jednako neprimetne. I Marija i Jekaterina nazvane su po svojim bakama. Prema onome što je poznato, Putin je sebe uvek ocenjivao kao blagog oca, koji je ćerkama u svemu popuštao i do značajne mere ih razmazio, dok je majka uvek bila tu da ih uči disciplini. Kada se porodica preselila 1996. godine u Moskvu, devojčice su pohađale školu na nemačkom jeziku, ali su ispisane kada je Putin prvi put postao predsednik. Od tada su čuvane “pod staklenim zvonom”, pa su čak i podučavane kod kuće, a iz istog razloga se malo šta zna o njima.

 

Marija je studirala biologiju, a zatim je upisala i Medicinsku školu u Moskvi, dok je Jekaterina studirala japanski. Obe ćerke svoje studije provele su pod lažnim identitetom. Marija je danas medicinski istraživač i živi u Moskvi sa suprugom Holanđaninom Joritom Fasenom. Ona i Fasen navodno imaju dete, što znači da je Putin u nekom trenutku postao i deda. U razgovoru koji je Putin 2017. godine imao sa filmskim rediteljem Oliverom Stounom, otkrio je da jeste deda ali i dodao da, nažalost, veoma retko stiže da se poigra sa svojim unukom. Krajem prošle godine Putin je objavio da je Rusija pronašla prvu vakcinu na svetu protiv koronavirusa, dok je ostatak sveta podozrivo reagovao na takvo otkriće. Ruski predsednik tada je pokušao da javnosti predstavi da je istraživanje u pripremi vakcine do te mere bilo pouzdano da je u fazi testiranja kao dobrovoljac učestvovala i njegova ćerka lično, iako nije otkrio koja je u pitanju. Prema sferi interesovanja koje su obe iskazale, logičnije bi bilo da je u pitanju naučnica.

– Moja ćerka je učestvovala u eksperimentu, oseća se dobro i ima veliki broj antitela – rekao je tada Putin.

 

S druge strane, mlađa Jekaterina živi na visokoj nozi i često boravi u luksuznim apartmanima. Ona je uspešna akrobatska plesačica i ima visoku poziciju na Moskovskom državnom univerzitetu, a takođe je i na čelu startap kompanije koja vredi više od milijardu dolara. Bila je udata za ruskog milijardera Kirila Šamalova, ali su se razveli 2018. godine. Pre godinu dana pojavila se na jednom plesnom takmičenju, gde ju je zvaničnik tog događaja u jednom navratu nazvao Putinovom ćerkom, da bi kasnije svoj komentar povukao.

Međutim, postoje i navodi da Putin ima još dece. Kao treća, vanbračna ćerka, navodi se Luiza Rozova, takođe poznata i kao Jelizaveta, koju je navodno dobio sa Svetlanom Krivonogih (45), ženom za koju tvrde da je prešla put od čistačice do milionerke, i koja danas drži jedan posećen noćni klub u Moskvi. O Luizi se u Rusiji ništa ne zna, ali britanski mediji izvukli su informaciju da je ona nedavno proslavila osamnaesti rođendan i da je tim povodom na veliku proslavu prvi put otišla zvaničnim državnim automobilom. Njeno postojanje navodno je otkrio Putinov politički protivnik, a o nelegitimnoj naslednici sada znamo i da ima izuzetno skup ukus za modne brendove. Upitana jednom prilikom od novinara BBC-ja da li je Putinova ćerka, Luiza je izbegla da pruži konkretan odgovor, ali na pitanje da li joj smeta što je ta informacija procurila u javnost, imala je šta da poruči.

– Moj život je do sada poprilično stagnirao, tako da mi uopšte ne smeta što sam odjednom postala poznata. Prija mi što sam pod reflektorima, a najviše što je mnogo više ljudi sada dobilo priliku da čuje za moj “instagram” nalog – izjavila je Rozova, koja je zbilja preko noći dobila stotinu hiljada novih pratilaca na toj društvenoj mreži.

Za Luizinu majku govorilo se da je tokom devedesetih, kada je Putin bio uveliko oženjen Ljudmilom, pratila Vladimira na svim putovanjima, što je sigurno bio razlog da njegov brak još od početka bude propraćen trzavicama. Priča se da je ruski predsednik sa Svetlanom bio u emotivnom odnosu sve do ranih 2000-ih godina.

Kakve je šanse, doduše, imao njegov brak i nakon te afere? Ubrzo se pojavila i druga ljubavnica i neizvesno je da li je ona uopšte bivša. Putin je, naime, od 2008. godine imao romansu sa bivšom ruskom šampionkom u ritmičkoj gimnastici Alinom Kabajevom (37), a nije sasvim izvesno na koji način, ni kada, i da li se uopšte okončao njihov odnos. Mediji su pisali da mu je rodila dete 2015, a da mu je zatim pretprošle godine rodila i blizance. Međutim, jedan deo tamošnje javnosti brine to što bivšoj gimnastičarki već dve godine nema ni traga ni glasa, a pored pitanja gde se ona nalazi, postoji i misterija koliko tačno dece ima Vladimir Putin, ali i kako naslednici tako poznatog lidera uspevaju da ostanu nepoznati široj svetskoj javnosti.

 

Komentari (0)

Loading