Celebrity News

EKSKLUZIVNO! Maja Volk za "Story": Bolan raskid veridbe!

Maja Volk, poznata scenaristkinja i profesorka otkriva da je u isto vreme doživela da ostane bez posla i verenika Nikosa Gusgunisa, a da je prekid veze usledio zbog teških uslova u kojima Grk živi, kao i zbog uplitanja njegove porodice, koja je bila protiv toga da se oni venčaju

EKSKLUZIVNO! Maja Volk za "Story": Bolan raskid veridbe!

Poznata scenaristkinja i univerzitetska profesorka Maja Volk (62) doživela je nedavno veliko razočaranje. Tačnije, dva. U isto vreme se desilo da mora da se suoči s ozbiljnim egzistencijalnim problemima, budući da je zbog administrativne greške ostala bez penzije, ali i s bolnim raskidom veridbe i emotivne veze s dugogodišnjim partnerom, Grkom Nikosom Gusgunisom. Beograđanka poletne energije otkrila je u iskrenom razgovoru za “Story” kako je došlo do prekida veze koja je trebalo da bude krunisana brakom.

U isto vreme su vam se desile dve vrlo neprijatne stvari, ostali ste bez penzije i emotivnog partnera. Kako se osećate?

- Osećam se kao na nekom ispitu, kao da me Bog proverava koliko mogu i kako mogu da rešim ovaj nivo problema. S jedne strane mi je i komično, kao da sam samo obrnula jedan krug, sad sam opet na početku i tražim posao, ili treba prvi put u životu da odem na biro za nezaposlene. Još uvek izgleda treba da se dokazujem i pokazujem. Što se tiče emotivnog dela, desilo se sve u isto vreme kad mi se rodio unuk Luka, tako da sam samo iskoračila u novu realnost u kojoj sam i te kako potrebna jednom malom biću i koja me ispunjava neverovatnim osećanjima i planovima.

Pročitajte: Maja Volk - Mojih prvih šezdeset

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59)

Na koji način ste ostali bez penzije, čijom greškom se to desilo?

- Greška je ljudska, ali ja je žestoko plaćam. Kada sam prošle godine proveravala u PIO fondu i na mom matičnom fakultetu, rečeno mi je da ispunjavam uslov za prevremenu penziju, sa 40 godina rada. Postupak je sledeći, date otkaz i onda tražite penziju. Tako sam i uradila. Posle tri meseca čekanja na odgovor, ispostavilo se drugačije. Kada sam radila u „Centar filmu” osamdesetih godina prošlog veka, i otišla u Australiju, uzela sam godinu dana neplaćeno odsustvo. Sve ove godine bila sam ubeđena da to nije uticalo na radni staž, ali izgleda da jeste. Konstatovano je da mi nedostaje osam meseci i da ne ispunjavam uslov za prevremenu penziju. U punu penziju mogu da idem sledećeg maja. Dakle, treba preživeti godinu dana.

Da li Nikos zna da ste ostali bez penzije?

- Ne zna, ne odgovara mi, ne javlja se, pa ni ja više ne pišem, samo sam ga obavestila da ću doći sa sinom kad se otvore granice da uzmem svoje blendere, gitaru, laptop… Nije mi odgovorio.

Kako je došlo do raskida vaše dugogodišnje veze i veridbe?

- Mislim da je jedini razlog bio dejstvo korone, državnih mera, izolacije, straha, paranoje, što je sve toliko promenilo Nikosovu svest da je upao u strašnu depresiju i nezadovoljstvo.

Pročitajte: Maja Volk otvara vrata svog doma i otkriva - Nikos je želeo intimno venčanje

Privatna Arhiva

 

Niste se videli više od godinu dana, koliko se on promenio za to vreme?

- Nikos je i ranije bio usamljen, ali sada su ga dotukli izolacija i karantin. Zbog korone, grčke vlasti su uvele takve mere da mu je zabranjeno da vidi majku, ćerke, ne sme da ide izvan svoje okoline, čak ni na plažu, samo do apoteke, prodavnice hrane i da izvede psa. Od početnog ogorčenja, sve je eskaliralo u neprestani gnev, a to se pojačalo uplitanjem njegove porodice i protivljenjem bilo kakvoj pomisli na mogući brak sa mnom.

Da li ste otvoreni za nova poznanstva i kakvog čoveka priželjkujete kraj sebe?

- Uvek sam otvorena, ali više nikog ne tražim niti priželjkujem. Ako se desi, desi, ako ne, i to je u redu.

Ceo intervju pročitajte u novom broju magazina "Story"

story

 

 

 

Komentari (0)

Loading