Celebrity News

Gest o kome će se pričati: Evo šta je Olivera Balašević uradila sa Đoletovim novcem

Gest Olivere Balašević postao je tema dana. Supruga, preminulog kantautora, odlučila se na potez koji će još jednom uveličati sećanje na njenog supruga. Kako se cela porodica Balašević bavi umetnošću, a Đole je u tom domenu ostavio upečatljiv trag, Olja je smatrala da porodica Balašević može i treba da učini još nešto.

Gest o kome će se pričati: Evo šta je Olivera Balašević uradila sa Đoletovim novcem

Naime, Olivera Balašević donirala je, prenose domaći mediji, čak 3,6 miliona dinara Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Prvi put nakon što je izgubila ljubav svog života, Olivera se pojavila u javnosti, kako bi donaciju predala Akademiji. Kako su se ćerke Đoleta Balaševića i Olje, Jovana i Jelena, obe obrazovale u pomenutoj ustanovi, porodica je donela odluku da donaciju dodeli upravo njima.

- U danima koji su neoprostivo teški za moju decu i mene, kao roditelj sam bar malo mirna, jer od troje dece, dvoje  je odškolovala Akademija umetnosti u Novom Sadu - stoji ispod "Instagram" objave Olivere Balašević.

Pročitajte: Bol ne prolazi: Aleksa Balašević oglasio se prvi put nakon očeve smrti (foto)

U istoj objavi, stoji i dirljiva priča o malom, žutom koferu, koji je na neki poseban način obeležio život Olivere Balašević.

- Mali žuti kofer koji sam ponela krenuvši iz Zrenjanina „u svet“, na studije u Novi Sad, teško da se mogao nazvati i prtljagom? Vozač „Laste“ga je samo prezrivo odmerio kad sam pokušala da mu ga utrapim dok je slagao mnogo ozbiljnije  kofere i pretrpane putne torbe u bočni prtljažnik. Po tom pogledu shvatila sam da treba da ga ponesem unutra u autobus, a možda je najbolje i bilo da se puno ne razdvajamo. Jer ispostavilo se da sam u njemu ponela čitav svoj miraz, što baš nije bilo u stilu tradicije banatskih udavača kojima je i po troje kola trebalo samo za „štafir“.

- Ali, ono što je u tom mirazu vredelo najviše, bio je duh mog rodnog grada, važnog, industrijski moćnog, duh grada sportova, olimpijskih učesnika i šampiona, akademski duh gimnazija i studenata koji su se već prvog dana ferija iz univerzitetskih centara slivali na korzo. Grad određuju građani, a ne njegova veličina. Grad određuju izložbe, pozorišne predstave, koncerti. I pedagozi koji se pamte, pre svega - napisala je Olja.

Komentari (1)

Loading
Zrenjaninac

15:19 23.04.2021

Svaka vam čast, Balaševići. Đole bi bio ponosan na vas. Još da takav ponos pokaže i grad Novi Sad, pa da neku ulicu ili trg nazove njegovim imenom pre nego što mu se pesme pojave u čitankama. I Zrenjanin (koga je Đole opevao više od svih pesnika zajedno) bi mogao da se pokaže. Za početak, na primer, da onaj bezimeni most kod SUP-a (gde Olja beše zaprošena) nazove njegovim imenom.