Celebrity News

Da li su iste? Ovo je sestra bliznakinja Mirjane Bobić Mojsilović, bila je ambasador! (foto)

Sestra bliznakinja spisateljice Mirjane Bobić Mojsilović, Zorica Tomić ne viđa se često u medijima. Istaknuti je srpski kulturolog, komunikolog, sociolog, publicista i kolumnista i vanredni profesor Filozofskog fakulteta.

Da li su iste? Ovo je sestra bliznakinja Mirjane Bobić Mojsilović, bila je ambasador! (foto)

Osim istovetnih crta lica Zorica i Mirjana dele i ljubav prema pisanju, jednak im je i smisao za humor, odnos prema životu, muško – ženskim relacijama, a oni koji ih dobro poznaju tvrde da bi se danima moglo raspravljati o tome koja je šarmantnija, mudrija, bolja sestra, ćerka i majka.

Pročitajte: Mirjana Bobić Mojsilović - Priželjkujem opuštenu ljubav!

Još kao vrlo male jedna drugoj postale su zaštitnice, oslonac, podrška, vetar u leđa i najbolji savetodavac, što su ostale do dan-danas.

Pročitajte: Mirjana Bobić Mojsilović O OVOME NIKADA NIJE PRIČALA - Evo zbog čega se NIJE PONOVO UDALA

Po Mirjaninim tvrdnjama čuju se 20 puta u toku dana i imaju svoj mali svet, svojstven bliznakinjama.

- Kad imaš blizanca to je poseban dar od Boga i to je, za normalne ljude koji nisu tokom života imali neka oštećenja, deo morlanog stausa u kom si naučio da deliš. Sebičnost je isključena. Zorica i ja smo morale da se borimo za pažnju roditelja i čuvamo jedna drugu. Mi smo i danas najbolje prijateljice, čujemo se dvadeset puta u toku dana, družimo se i imamo naš mali svet. Ta ljubav i potreba da štitiš nekog drugog to je odnos u kom rasteš, sa idejom da nisi sam – kazala je ranije ona, zahvalna majci što ih je izvela na pravi put, uprkos tome što je vrlo mlada postala udovica.

- Naša majka je bila veoma stroga, komplimente od nje nikada nismo dobijale. Učila nas je da rođenoj tetki persiramo. Kada samo odlazile kod nje u goste bio je dovoljan jedna mamin pogled da shvatimo da je potrebno samo da se tetki zahvalimo na ponuđenim kolačima, i ne poslužimo se. Imala je autoritet nad nama, fantastična jedna žena koja je ostala udovica kada smo mi bile treći razred gimnazije i uspela je da nas svojim autoritetom izvede na pravi put. Kada ona kaže da nam je izlazak do deset, to nam je bilo amin. O kašnjenju nismo smele ni da razmišljamo. Sećam se da sam propušila kada sam počela da radim, sestre takođe i naravno sve tri smo to krile od mame. Jedan dan kažem ja njima dvema: “Nas smo tri ona je jedna, šta nam može. Ajde kada uđe u sobu, da se pravimo kao da je to normalna svar”. Slože se one sa mnom da tako uradimo. Posle deset minuta mama ulazi u sobu, njih dve su odavno progutale cigaretu, a ja ostala pri svom držim cigaretu u ruci i pušim, a mama kaže: ”Samo ti imaš pravo preda mnom da pušiš”. Mama je bila carica, ali ni danas ne smem da joj kažem neću – ispričala je ona kroz smeh.

Pročitajte: Mirjana Bobić Mojsilović - Ko nije slušao babu, slušaće lajf koučeve

Za razliku od Mire koja vrlo vešto barata društvenim mrežama Zorica nije pobornik te vrste komunikacije. Godinama se bavi fenomenom modernih medija i njihovim efektima. Vodi se krilaticom “Lepo mi je, jer tako želim”, a svojevremeno je postavljena na dužnost opunomoćenog ambasadora Republike Srbije pri Stalnoj delegaciji Republike Srbije pri UNESKO u Parizu.

 

Komentari (0)

Loading