Celebrity News

POTRESNA ISPOVEST Jelene Đoković: Oca sam u suzama zvala iz Monaka i rekla da ne mogu više

Jelena Đoković u nikad iskrenijoj ispovesti...

POTRESNA ISPOVEST Jelene Đoković: Oca sam u suzama zvala iz Monaka i rekla da ne mogu više

Otkako je u vezi s najboljim svetskim teniserom Novakom Đokovićem (33), čini se da je Jelena Đoković (34) imala sasvim dovoljno vremena da formira svoju poziciju u tom verovatno zahtevnom partnerstvu, ali i onu takođe važnu koja se tiče njenog mesta u javnom životu naše zemlje, a zatim i šire. Samim tim i dovoljno vremena da se zapita da li snosi imalo odgovornosti za reputaciju koju u tom prostoru uživa ili da se pomiri s tim da bi usud svake druge žene na njenom mestu bio isti – da pri svakom Novakovom porazu ili diskutabilnoj životnoj i karijernoj odluci ona bude glavni krivac, dok se pri svakoj njegovoj pobedi ili čak trofeju praktično niko ne seti da zasluge makar malo uputi i njoj. Dok je prethodnog petka gostovala u emisiji „Šta sam tebi i ko sam sebi“ na K1 televiziji, moglo se zaključiti da se Jelena odavno distancirala od javnog mnjenja, a javnost nikada nije smatrala terenom na kojem se oseća udobno.

– Uvek su nas učili da deca treba da stoje na ramenima svojih roditelja, kao da treba da ih podignemo da budu još bolja, veća i uspešnija od nas. Udata sam za ličnost koja je zapravo već sada istorijska i mislila sam da, kao majka, treba da izmislim toplu vodu. Naravno, to me je potpuno sludelo, ta misao, i dovelo do novog učenja. Dosta sam se menjala. Moje poteškoće su bile i te što sam želela da zaštitim decu, da im dam izbor da sami odluče da li žele ili ne žele da budu deo našeg javnog života koji je nužan kao posledica velikog uspeha, istorijskog uspeha koji je Novak postigao. Između ostalog, moj muž možda nema takva razmišljanja, pa je trebalo naći kompromis. Odrastao je u uslovima gde je sanjao da bude voljen, viđen, da stoji na vrhu sveta, da svi znaju za njega, dok sam ja sanjala potpuno drugačiji san. Želela sam da budem uspešna žena iz senke – objasnila je Jelena u svojoj prvoj većoj ispovesti možda i prvi put u domaćim medijima za sve ove godine. U tako ekskluzivnoj prilici našlo se, prirodno, mnogo tema koje je trebalo pročešljati. Jelena je odgovorila i na spekulacije zašto poslednjih godina u znatno manjoj meri posećuje Novakove mečeve, ali je i navela da Monako više ne može nazvati svojim domom, iako upravo zbog čestih putovanja dugo nije ni znala gde se on nalazi.

Pročitajte: BILO JE TO IZ MUKE - Jelena Đoković konačno otkrila zašto su se Novak i ona odrekli mesa u ishrani

– Prethodne dve godine proveli smo dosta vremena ovde u Srbiji, tako da je i ovo dom. Mislim da mi je dom i u inostranstvu zato što su moji roditelji sa mnom i moja sestra je sa mnom, muž i deca, dom je tamo gde smo mi, ali ne u hotelu (smeh). Meni treba jedan dom, mislim da mi treba jedan dom, ali mi to ne možemo da ispunimo, moramo da budemo na više lokacija jer nas život prosto ne vodi samo na jednu stranu. Nedavno smo imali konverzaciju zašto ne putujemo više s Novakom. Deca su porasla, žele da imaju drugare, žele da idu u svoj vrtić, da imaju svoje rutine, svoj poznati parkić, poznate lokacije i da znaju gde su. Novak je neko ko je odrastao sa tim intenzitetom "brejk lopta, meč lopta, brejk lopta, meč lopta", ali mi se umorimo gledajući, mi promenimo kanal da se odmorimo. On je u tome non-stop, kad se vrati kući, gleda na „jutjubu“ i analizira šta se dešavalo u nekom drugom meču, koji je sledeći protivnik, šta konkurencija radi, veoma je posvećen i veliki je profesionalac. I ja sam to živela pre nego što su deca došla, a ovo je nova priča koju pokušavam da uhodavam i još uvek to manje uspešno radim nego što bih volela, u smislu da se umaram mnogo od putovanja i zato insistiram da budu ređa kako bi bila kvalitetnija – rekla je Jelena koja je, uprkos odsustvu s Noletovih mečeva, pronašla način da bude od koristi za njegovu karijeru.

– Doživljavam da sam jedna vrsta aerodroma koji prima letove, prima informacije, daje direkcije isključivo vođena onim što Novak želi i onim što ide u njegovu korist, tako da vodim njegove timove, u smislu komunikacije, njegovog nacionalnog i globalnog PR-a i njegovih marketinških aktivnosti. To sam studirala i radila sam s ljudima koji su mnogo iskusniji od mene i od kojih sam puno učila. Moja prednost je bila to što sam veoma dobro poznavala Novaka, pa sam mogla doslovno da prenesem njegovu reč, a da on ne mora time da se bavi, i da budem ta koja nadgleda da se sve sprovede do kraja kako je on zamislio. On sve što govori govori iskreno, ja mu samo kažem kada treba da sačeka pravi trenutak da kaže stvari koje želi. Ne može svako uvek da ga razume. Ovde u Srbiji će ga razumeti za određene stvari, u inostranstvu za druge. Sačekati pravi trenutak, to je bitno, kao što ne troši svoju energiju na prvom meču, već u finalu. Njegov tim je koncentrisan da on apsolutno briljira kada treba. To je i moja uloga – objasnila je Jelena. Naravno, takav vid podrške potreban je i njoj samoj, a otkrila je da ga je pronašla u roditeljskoj figuri.

Pročitajte: Ovde spavaju Novak i Jelena - Zavirite u rajski hotel na Igmanu (FOTO)

 

 

– Najviše računa o meni vodi tata, i moja mama iz senke, da nema nje koja to sve podržava, on ne bi mogao da bude uvek moja podrška. Tata je moj anđeo, melem za dušu, vodim ga svuda sa sobom, sve što ja teško shvatim on meni to napravi kao pesmu. Kada je Tara imala dva meseca, Novak je otišao na mesec dana u Australiju, ostala sam sama, bez ičije pomoći u Monaku, i zvala sam tada tatu i rekla kako ne mogu sve ovo sama. On je tada dao otkaz i došao. Od tog momenta pevamo dok se bavimo decom, objašnjava mi da ne mora sve da bude tako profesionalno, a ja sam sve ovo doživela baš tako. Previše sam se unela u ulogu da sam žena nekog najboljeg u nečemu. Vrlo sam zahvalna na tome što sam ja Novakova životna partnerka i on je zahvalan. Ali sam mislila da moram da budem nešto posebno, a ne samo Jelena, a on me voli baš samo kao Jelenu – opisala je ona. Mnoge žene verovatno joj zavide na dobroj udaji i svemu što život supruge najboljeg sportiste podrazumeva, ali Jeleni je u ovom intervjuu bilo i veoma važno da predstavi koliko joj je značilo da svemu što ima u životu ne dozvoli da je odvede s putanje na kojoj otkriva sebe i svoje mogućnosti.

– Ljudi kažu: “Imaš sve što poželiš”, i to je okej, ja sam zahvalna, samo želim da budem još bolja i sebi i drugima i imam puno prostora da radim. Ne vidim razlog da sedim i ništa ne radim, a to mi je navodno zagarantovano jer imam novac. Opirem se tome, da me taj novac ne zaustavi, i kaže: “Sad ti lezi, sunčaj se i uživaj”. Baš to ne želim – zaključila je Jelena Đoković.

Još zanimljivih priča pročitajte u novom broju magazina Story!

story

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Cc

08:53 15.05.2021

Draga ,ti si lepa,pametna i mlada zena....ali jos mlada.... Zato te jos mnogo stvari tangira. Doci ce to sve na svoje za nekih 10-15 god... I bice ti bas lepo.Potpuno lepo!🦦