Celebrity News

Luksuz sa stilom: Nećete verovati u kakvoj bajci na Dedinju živi modna dizajnerka Ines Janković (foto)

Dom nadomak Belog dvora kreatorka Ines Janković sama je uredila, uz malu pomoć arhitekte. Budući da je godinama radila u porodičnoj firmi koja se bavi uređenjem enterijera, a kasnije se za to i školovala u Italiji, odlično se snašla, a svakom kutku prostranog stana, koji se sastoji iz dnevnog boravka, kuhinje, kupatila, dve spavaće sobe, garderobera i terase, dala je svoj pečat.

Luksuz sa stilom: Nećete verovati u kakvoj bajci na Dedinju živi modna dizajnerka Ines Janković (foto)

Zanimljivo je da je stan na Dedinju trebalo da bude njena privremena lokacija, ali čim je kročila u njega i osetila divnu energiju poželela je tu i da ostane.

- Kraj je rezidencijalan, nema kafića, restorana, ničega što bi moglo da bude okosnica događaja, pa imam utisak da sam izolovana. S obzirom na to da je moj posao vezan za kontakte s mnogim ljudima, to mi stvara savršen balans. Za čitav projekat bila je zadužena naša porodična firma, konkretno mladi arhitekta Đorđe. Na osnovu mojih želja uradio je 3D skice, a onda smo krenuli dalje. Budući da najviše uživam u traženju detalja, svaku sitnicu sam birala sama. Veliku ulogu igra činjenica da veoma mnogo putujem, pa mi stan – u kome se divno osećam – predstavlja bazu. No, to ne znači da ga u budućnosti neću promeniti, jer se ne vezujem za mesta. Dok se to ne desi, nastaviću da mu menjam dekoraciju ili poziciju nameštaja da bih unela svežinu - priča Ines, koja voli otvoren koncept stanova, stoga najviše vremena provodi u dnevnom boravku i na terasi sa divnim pogledom.

– Kad bih projektovala svoj sledeći dom, skoro da bi samo kupatilo imalo zidove.

Pročitajte: Ines Janković - Sin Jug je stigao u pravo vreme, kao i sve najbolje stvari u životu

Petar Đorđević

 

Spavaću sobu osim za spavanje Ines tvrdi da koristi i za meditaciju, koja joj pomaže da se ujutru lakše razbudi.

– Čim ustanem, a to je obično između sedam i osam, moj prvi ritual je dvadesetak minuta meditacije. Tada sam povezana sama sa sobom. Jedna od vežbi radi se uveče, pred samo spavanje, a vezana je za činjenicu da je vrlo stresno kad vas budi alarm telefona ili sata. Pomoću mentalne vežbe zamislite u koliko sati želite da se probudite i to postižete. Nemoguće je potpuno se zaštiti od stresa, tim pre ako ste temperamentni, pa toliko toga može da vas izbaci iz takta. Upravo zato morate da ovladate tehnikama koje će vam pomoći da koliko-toliko sačuvate svoje živce. Završila sam silva metod gde se, najgrublje rečeno, govori o kontroli uma. Ako utičete na ono na šta možete, “uštedećete” ih za situacije kad baš morate da ih trošite - kaže dizajnerka, koja svu svoju pažnju poslednjih godinu i po dana poklanja sinu Vuku, koji je došao u pravo vreme i postao centar njenog sveta.

 


 

Komentari (0)

Loading