Celebrity News

NAJZAD OTKRIVENO! Nakon 24 godine progovorio doktor koji je pokušao da spasi život princezi Dajani

Autor: | 22/06/2021

Smrt princeze Dajane nakon toliko godina i dalje fascinira poštovaoce njenog lika jer mnogi detalji još uvek nisu poznati široj javnosti.

NAJZAD OTKRIVENO! Nakon 24 godine progovorio doktor koji je pokušao da spasi život princezi Dajani

Jedna od najvažnijih kraljevskih figura u modernoj istoriji je princeza Dajana i oko nje i njene smrti se i dalje pojavljuje mnoštvo spekulacija - od toga da je njena smrt bila tragična nesreća, do toga da je sve bilo isplanirano i namešteno.

Doktor Monsef Dahman koji je bio dežuran te kobne noći kada je princeza Dajana izgubila bitku za život tek sada je po prvi put ispričao šta se sve izdešavalo pre nego što je preminula.

- Spavao sam u prostoriji za odmor, kada me je dežurni anesteziolog probudio i rekao da imamo hitan slučaj - počeo je priču doktor i otkrio da u tom momentu nisu znali o kome je reč, ali je jedan anesteziolog prepoznala i zanemela:

- Princezu  Dajanu su odmah poslali na rendgen gde se ustanovilo da ima opasno unutrašnje krvarenje. U tom momentu, kako joj još uvek nisu ustanovili krvnu grupu primila je jedinicu nulte krvne grupe. Negde oko dva sata posle ponoći, doživela je drugi srčani zastoj - rekao je.

Pročitajte: Princeza Dajana - smrt nije pomutila sećanje i slavu "engleske ruže"

 

S obzirom da je princeza Dajana bila u veoma kritičnom stanju, zahtevala je odmah hirurški zahvat, tako da nije bilo vremena da se prebaci u operacionu salu. Zahvat je napravljen na licu mesta i tada je otkriveno da joj je oštećena srčana maramica, prenosi “Alo”.

- Napravio sam sve kako bi mogla da diše, srce joj nije radilo kako treba jer nije dobijalo dovoljno krvi. Prošlo je pola sata, znali smo da nam je potrebno čudo. Pozvan je najbolji francuski kardiohirurg, probudili su ga i izvukli iz kreveta da bi došao - dodao je lekar.

Utvrđeno je da joj je pokidana gornja leva plućna vena, na mestu gde se spaja sa srcem. Iako su uspeli da saniraju oštećenja već je bilo kasno, princezino srce je stalo još pre operacije, a veštačkim putem smo je održavali u životu.

Pročitajte: Ostao šokiran pitanjem - Princeza Dajana i slavni muzičar su ipak bili u vezi? (video)

 

- Probali smo masažu srca, deflibrilator, davali adrenalin, ali nije bilo spasa - zaključio je Dahman.

- Borili smo se, sve smo probali, kada radite u ovakvoj situaciji, ne primećujete da prolazi vreme. Bolnica je jedan od najboljih hitnih centara u Francuskoj. Uspevali smo da spasimo ljude u puno gorem stanju od nje. Ponosili smo se time. Ali nju nismo uspeli - dodao je.

Tu noć doktor nikada neće zaboraviti, a čitava situacija dobila je i bizarnu dimenziju.

- Tek sledećeg jutra, primetio sam da su mi klompe krvave. Na njima je bilo Dajanine krvi. Nisam stigao da ih očistim, a jednog od narednih dana, prišao mi je čovek dok sam bio u krugu bolnice i rekao mi da želi da kupi moje klompe, jer one na sebi imaju "plavu krv". Fascinantno je dokle su ljudi spremni da idu - zaključio je doktor.

Komentari (0)

Loading