Celebrity News

Kako se Marijana Mateus našla u društvu britanske kraljevske porodice?

Marijana Mateus, poznata srpska modna kreatorka bila je među zvanicama čuvenih konjskih trka „Rojal Eskot“ u Engleskoj, a za tu priliku potrudila se oko garderobe i pokazala zašto je postala deo britanske društvene elite

Kako se Marijana Mateus našla u društvu britanske kraljevske porodice?

Lako je Marijani Mateus (49) da bude jedna od naših dizajnerki koje su postigle najviše uspeha u inostranoj modnoj industriji kada je trajnim boravkom u Londonu, ali i slavnim prezimenom, prokrčila svoj put jednostavnije nego njene koleginice. Tako to glasi u jednoj grupi mišljenja, dok iz druge dolaze sasvim drugačiji stavovi. Da je biti Marijana Mateus lako, Marijana bi bio svako. A mnoge su pokušale. Međutim, Mateusova je uspela da postane članica londonskog visokog društva, a nemate boljeg mesta od tog ako želite da aktivno učestvujete u postavljanju trendova, što je san svake modne stvarateljke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marijana (@marijanamateus)

 

Da je zbilja deo elite, pokazalo je i njeno prošlonedeljno prisustvo na jednom od najbitnijih događaja letnje sezone u Engleskoj, čuvenom „Rojal Eskotu“ koji je, tradicionalno gledano, crveno slovo u društvenom kalendaru britanskog džet-seta. Pored Vimbldona, ovaj događaj sa fokusom na konjske trke najveće je dešavanje te vrste u Londonu, a u prilog tome govori i podatak da ga nikada ne propušta ni dobar deo britanske kraljevske porodice.

Pogađate da je na takvom događaju veoma važno da li ćete se savršeno uklopiti u „dres-kod“, a zvanice se obično mesecima unapred pripremaju kako bi odgovorile takvom zadatku. Kao da sirotim plemićima toga nije dosta i tokom drugih dana u godini, na ovoj svečanosti, na primer, obavezni su da se stalno pojavljuju u tonovima plave boje, dok je, kako za njih, tako i za sve druge, takođe nepisanim zakonom ustanovljeno da se moraju pojaviti sa šeširom na glavi.

Pročitajte: Da li ste znali koji su članovi kraljevskih porodica ostvarili najveći uspeh na Olimpijskim igrama?

Getty Images

 

Naravno, Marijani nije bilo teško da sve to isprati budući da je na čuvenim trkama na hipodromu u Berkširu već postala redovan gost. Elegantan šešir u bež nijansama zapao je za oko prisutnima, ali za svaki slučaj, jednako se dizajnerka pobrinula i za ostatak kombinacije. Usku šik haljinu, koja joj je prianjala uz telo, spojila je s modernim sandaletama sa špicastim vrhom, pa je Marijana zbilja izgledala kraljevski. Svakako je parirala onima koji svoje posete ovim trkama više i ne broje.

Princ Čarls i njegova supruga Kamila takođe su bili među zvanicama, kao i princeza Ana s drugim članovima svoje najuže porodice, a petog dana trka pojavila se kraljica Elizabeta lično, nakon što je prošle godine imala jedan jedini izostanak zbog pandemije. Njeni konji završili su kao drugi i treći, a dok ne znamo da li je čelnica monarhije takvim ishodom bila zadovoljna ili ne, sigurno je da Marijana sa ovog događaja nosi samo pozitivne poene.

Profimedia

 

Kreatorka će u septembru napuniti pedeset godina i srećna je što je u prvih pedeset ostvarila većinu profesionalnih i privatnih ciljeva, a s punim optimizmom gleda na predstojeću poslovnu sezonu. Dok šeta glamuroznim stazama po Engleskoj, nije zaboravila ni Srbiju. Nedavno je boravila u Beogradu, kada je posetila rođendansku proslavu prijateljice Cece Ražnatović, a možda će baš njen sopstveni rođendan biti naredni povod da se pojavi u srpskoj prestonici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marijana (@marijanamateus)

 

 

 

Komentari (0)

Loading