Celebrity News

Aleksa Balašević otputovao u Afriku da oda počast ocu, a onda poslao SNAŽNU poruku!

Sin Đorđa Balaševića, Aleksa Balašević trenutno se nalazi u Africi, gde je odao počast svom pokojnom ocu.

Aleksa Balašević otputovao u Afriku da oda počast ocu, a onda poslao SNAŽNU poruku!

Aleksa Balašević dobio je poziv iz glavnog grada Zambije, Lusake, da zajedno sa svojim najbližim saradnicima i suprugom prisustvuje ceremoniji u čast svog pokojnog oca.

Sin Đorđa Balaševića prvo se oglasio iz aviona, a zatim kada je stigao na istok Afrike, objavio fotografiju sa tamošnjim zvaničnicima.

- Zahvaljujući mom ocu, država Zambija me je pozvala da dođem i budem deo jedne ceremonije vezane za njega u jednoj tako dalekoj državi i ogromnoj, otprilike kao tri njegove Jugoslavije. Svima je nejasno zašto iako znaju da je moj otac bio ambasador Ujedinjenin nacija. Za vreme aparthejda 80-tih godina pozvan je ispred ambasade Jugoslavije na jednu ceremoniju u Južnoafričkoj republici - započeo je priču Aleksa i dodao:

Pročitajte: "Dok nju nisam sreo, nisam bio stabilan" - Upoznajte Nikolinu, verenicu Alekse Balaševića koja mu je promenila život iz korena

 

 

- Međutim, primetio je da se u pozivnici ponavljala reč “beli” i slično. Znao je o čemu se radi. Pitao je da li će na ceremoniji biti i onih drugih, a onda je dobio odgovor: “Misliš oni obojeni”. Rekao je: “Ne, mislim oni ljudi”. Odbio je, naravno, da ode. Isti ti ljudi danas mene čine ovako ponosim, da odem pred njih i da budem pozvan na ovaj jedan zaista istorijski prelep čin vezan za njega. To je jednostavno on. I iz tog razloga svi mi ostajemo bez teksta šta je on u stvari i dokle njegove reči idu - rekao je on.

Zatim, kada je stigao Aleksa je objavio na "Instagramu" fotografiju gde je u društvu svoje verenice sa visokim zvaničnicima Zambije. Ispod fotografije napisao je emotivnu poruku o pokojnom ocu, koja tera na suze.

Pročitajte: Dirljiva ispovest Alekse Balaševića - Osećam veliku prisutnost svog oca (VIDEO)

 

 

 - Reči su suvišne, ali ajd’……. Ovaj put nema kapi vode koji su kao biseri, već suza koje su kao ordenje! Ovaj put, kao i svaki prethodni i budući vidim njega onakvog kakvog ga jedino i znam… Mog i večnog! Od Bitolje, Sofije, Cetinja, Novog Sada, Sarajeva, Varaždina, Ljubljane pa i Krakova, Kijeva do Lusake! Prostire se tvoje Panonsko More. Žandarmerija Zambije izrazila je dobrodošlicu i zahvalnost tvom sinu na aerodromu Kenet Kaunde u Zambiji zbog jednog od svetih gestova koje si uradio dosta pre mog rođenja… Poklonivši mi kapu Zambijske Mornarice i sliku na kojoj piše „Žandara nema koji ne zna moj lik“, izgleda je stvarno tako moj veliki prijatelju i oče. Ponos, ljubav, suze i neki neopisiv osećaj. Često. Volim te, volimo te“, napisao je Aleksa i dirljivim rečima se osvrnuo na svog oca, Đorđa Balaševića.

 

Komentari (0)

Loading